Tinctura De Propolis – Beneficii, Prospect, Proprietati, Administrare, Reteta (2020)

În zilele noastre, propolisul, deși a început să fie uitat de către ceilalți, rămâne în continuare unul dintre cele mai benefice tratamente pentru diferite probleme de sănătate.

Bunicile noastre îl foloseau pentru tratarea diferitelor boli, înlocuind cu succes medicamentele din farmacii, fiind, de asemenea și mult mai sănătos pentru organism.

Spuneți-ne dacă vă recunoașteți în următoarea descriere: vă curge nasul des, tușiți din când în când, aveți o stare de moleșeală și nu prea aveți energie pentru nimic. Deja știți că urmează să se instaleze răceala sau gripa, că o să trebuiască să luați pastile costisitoare și să stați la pat.

Vestea bună este că propolisul are capacitatea să lupte din timp cu simptomele răcelii și gripei, cu durerile musculare sau cu stările de greață, având o mulțime de proprietăți antibacteriene și antivirale.

Vă propunem să uitați de pastile pentru un timp și să încercați tinctura de propolis. Garantăm, nu o să regretați!

Ce Beneficii Si Proprietati Regasim In Tinctura De Propolis Beneficii?

Tinctura de propolis contribuie la vindecarea ranilor

Tinctura de propolis accelerează tratarea rănilor datorită unui compus numit pinocembrin, un antifungic puternic ce elimină stratul de bacterii de la suprafața rănii.

Flavonoidul are proprietăți antimicrobiene, aici stând, de fapt, secretul din spatele vindecării rapide a rănilor.

Un studiu a descoperit că propolisul poate ajuta persoanele care au avut arsuri traumatice să se vindece mai repede, prin accelerarea creșterii de noi celule sănătoase.

Un alt studiu a descoperit că aceasta a fost mai eficientă decât o cremă cu steroizi pentru reducerea celulelor mastice din rănile orale. Mastocitele sunt asociate cu inflamația și vindecarea încetinită și sigură a rănilor.

Tinctura de propolis combate herpesul labial

Tinctura de propolis combate herpesul labial

Herpesul labial apare din cauza unor stări gripare sau din pricina menstruației. Puteți recunoaște rapid herpesul labial întrucât se manifestă sub forma unei vezicule roșii și dureroase care dă o senzație de mâncărime.

Pentru a grăbi procesul de vindecare a herpesului labial puteți utiliza tinctură de propolis.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați tinctură de propolis pe herpesul genital de 3 ori pe zi. Atenție mare, zona trebuie să fie curată și uscată tot timpul, este foarte importată igiena în acest stadiu.

O sursă de încredere a descoperit că orice tinctură de propolis aplicată de 3 ori pe zi duce la vindecarea rănilor și a herpesului mai repede decât orice alte tratamente. De asemenea, multe dintre tratamentele pentru această afecțiune conțin propolis cu sau mai puțin alcool.

Tinctura de propolis ajuta la combaterea cancerului

S-a descoperit în ultimul timp că propolisul poate să combată și cumplitul cancer. Însă, vorbim doar despre anumite tipuri de cancer.

Administrarea regulată a acestui produs apicol are capacitatea de a împiedica înmulțirea celulelor canceroase, de a reduce probabilitatea celulelor să devină canceroase și de a bloca căile prin care celulele canceroase pot să semnalizeze reciproc.

Mai mult, unii oameni folosesc doar tincturi de propolis administrate pe cale orală (de preferat pe stomacul gol), ca remedii unice în tratarea cancerului.

Tinctura de propolis atenueaza efectele racelii

Tinctura de propolis atenueaza efectele racelii

Dacă ne referim la trecut, mulți oameni foloseau propolisul pentru atenuarea și tratarea răcelii și gripei.

Propolisul oferă o îngrijire completă în sezonul rece deoarece are capacitatea de a susține și de a stimula sistemul imunitar. Aceasta are puterea de a crește numărul de celule imune, crește producția de anticorpi și activează macrofagele (crește receptivitatea celulelor în fața bacteriilor).

Ceea ce face o tinctură atât de valoroasă pentru sănătate este abilitatea acesteia de a apăra în mod natural imunitatea, ajutându-vă să rezistați în fața invadatorilor microbieni.

Un sistem imunitar mai sănătos este direct proporțional cu apariția rară a răcelii, fără inflamarea rinichilor, deoarece microbii nu mai intră în corp.

Tinctura de propolis combate inflamatia din organism

Se folosește deseori tinctură de propolis în combinație cu miere pentru diferite infecții cauzate de bacterii (inclusiv tuberculoza), de virusuri (inclusiv gripa porcină), de ciuperci și de microorganisme dăunătoare.

Are puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, fiind foarte benefică în administrarea pentru calmarea inflamațiilor din organism.

S-a dovedit până în prezent prin diferite studii clinice că orice tinctură de propolis are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii.

Însă, trebuie să recunoaștem că cercetările sunt destul de limitative și că trebuie să se mai realizeze și alte studii medicale pentru a dovedi fiecare beneficiu menționat în tinctura de propolis prospect.

Cum Se Face si Cum Se Administreaza Tinctura De Propolis Beneficii? – Reteta

Tinctura De Propolis Beneficii - Beneficii si administrare

Se face foarte ușor, în casă, dacă doriți să vă implicați activ în crearea acestui medicament minune. Însă, se poate cumpăra și din magazinele naturiste, fiind destul de ieftină.

Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de următoarele ingrediente: 40 de grame de propolis, 200 de mililitri de alcool cu 70-90% concentrație alcool (nu utilizați alcool izopropilic deoarece este dăunător) și un recipient din sticlă maro.

Propolisul brut trebuie să stea la frigider, la rece, înainte de a fi transformat în tinctură timp de 24 de ore. După ce a trecut acest timp, luați-l și mărunțiți-l bine până devine extrem de fin, apoi adăugați peste el alcool.

Amestecul rezultat trebuie să stea la macerat timp de 2 săptămâni, ferit de lumină. Nu uitați să agitați recipientul în fiecare zi de vreo 3 sau 4 ori.

După ce au trecut cele 14 zile, amestecul trebuie să stea la frigider încă 12 ore, apoi treceți-l printr-un tifon pentru a elimina toate impuritățile.

Se poate adăuga în ceai, cafea sau în apă, cu miere de albine sau fără, iar doza este de 3 picături pe kilogram. 

Tinctura De Propolis Beneficii – Intrebari Frecvente:

Ce este propolisul?

Propolisul este un clei de albine, foarte asemănător cu rășina. Propolisul este rar disponibil în forma sa pură, de obicei fiind colectat din stupi.

Acesta are o istorie lungă în administrarea medicamentoasă, tratând anumite afecțiuni încă din anul 350 î. Hr.

Ce contraindicatii are propolisul?

Ce contraindicatii are propolisul?

Nu există suficiente dovezi care să dovedească faptul că propolisul are efecte secundare grave. Puteți, în schimb, să vă confruntați cu alergii în cazul în care sunteți alergici la miere de albine.

De asemenea, nu se recomandă astmacilor fără să consulte medicul înainte.

Se poate folosi tinctura de propolis pentru ten?

Da, poate fi folosită local pe ten, nu pe tot tenul. Aceasta vă ajută la echilibrarea și vindecarea problemelor de piele. Accelerează creșterea de celule și decongestionează pielea.

Se poate administra tinctura de propolis la copii?

Da, se poate administra tinctură de propolis copiilor. Pentru copii de 3-6 ani se administrează 5-6 picături de trei ori pe zi pentru răceli, inflamații sau infecții.

Pentru copiii de 8-10 ani doza este aceeași ca mai sus.

Se poate da tinctura de propolis la bebelusi?

Nu vă putem recomanda să administrați tinctură de propolis la bebeluși deoarece depinde de răspunsul organismului acestuia, de sensibilitatea lui și de starea de sănătate.

Dacă doriți să oferiți tinctură de propolis copiilor sub 3 ani trebuie neapărat să întrebați medicul.

Afectează tinctura de propolis ficatul?

Nu, nu afectează ficatul, ci dimpotrivă, este benefică în momentul în care ficatul este inflamat.

Pentru inflamarea ficatului trebuie să consumați 40 de picături de tinctură într-un pahar de apă până la vindecarea completă.

Este buna tinctura de propolis pentru acnee?

Tinctura de propolis este eficientă în tratarea acneei chiar și în cazul celor cu pielea sensibilă.

Propolisul este un instrument pentru combaterea acneei datorită proprietăților sale antibacteriene, ameliorând și roșeața, dar și petele post-acneice.

Se poate administra tinctura de propolis pentru gat?

Tinctura de propolis - atenueaza durerile de gat

Da, tinctura de propolis se poate administra pentru durerile în gât, dar și pentru alte infecții ale gurii sau gâtului. Creat de albinele harnice, consumul de alcool din propolis ajută în lupta cu bacteriile din gât, calmând în același timp inflamația.

Este buna tinctura de propolis pentru diaree?

Propolisul acționează asupra agenților patogeni fără să distrugă flora probiotică. Este benefică pentru ameliorarea crampelor, balonării și a diareii. Puteți să consumați tinctură de propolis în cazul în care vă confruntați cu diaree, fiind un tratament natural ce nu rănește stomacul.

Se poate folosi tinctura de propolis la diabet?

Da, oamenii care suferă de diabet pot să consume tinctură de propolis fără nicio grijă deoarece aceasta conține o cantitate mare de anti-oxidanți care protejează corpul de stresul oxidativ, factor ce influențează negativ diabetul.

Ajuta tinctura de propolis la gastrita?

Da, tinctura de propolis este eficientă și în cazul în care suferiți de gastrită. În zilele noastre, propolisul este utilizat pentru tratarea mai multor boli, inclusiv a celor care afectează tractul gastrointestinal, cum ar fi mucozita, colita, gastrita și ulcerul peptic.

Ajuta tinctura de propolis la vindecarea de anumiți paraziți intestinali cum ar fi giardia?

Tinctura de propolis poate fi foarte benefică și în cazul eliminării paraziților intestinali deoarece are puternice efecte antimicrobiene și antihelmitice. Poate să distrugă și alte tipuri de viermi intestinali, nu doar giardia, ci și E-coli, proteus vulgaris și salmonella.

Atenuează tinctura de propolis efectele gripei?

Tinctura de propolis nu doar că atenuează simptomele gripei, dar are capacitatea de a trata infecțiile gripale. Are un puternic efect curativ deoarece conține multe substanțe antivirale și antibacteriene stimulând sistemul imunitar.

Se poate folosi tinctura de propolis pentru hemoroizi?

Datorită proprietății sale antibacteriene, tinctura de propolis poate să curețe zona infectată de hemoroizi, acționând ca un antibiotic.

Ajuta tinctura de propolis la combaterea helicobacter pylori?

Helicobacter pylori este una dintre cele mai răspândite bacterii în rândul copiilor, iar tinctura de propolis poate să ajute în eliminarea acestei bacterii din stomac. Tinctura de propolis are aproximativ 300 de compuși chimici, mulți dintre ei fiind antioxidanți, ceea ce-l face un tratament uimitor pentru helminți.

Se poate folosi tinctura de propolis in sarcina?

Tinctura de propolis - este indicata pentru sarcina?

În general, atât timp cât nu sunteți alergică la produse apicole, propolisul nu ar trebui să dăuneze sarcinii. Dar, pentru siguranță absolută trebuie să-i comunicați medicului că aveți în plan să luați tinctură de propolis (cu miere sau fără) pentru o răceală deoarece conține alcool.

Se poate folosi tinctura de propolis in alaptare?

Când vorbim despre tinctura de propolis în alăptare, cercetările până acum arată că aceasta este sigură și nu afectează în vreun fel procesul de alăptare sau laptele în sine.

Cu toate acestea, se recomandă să nu depășiți doza de 300 de mg de propolis zilnic în primele 10 luni.

Înainte de a începe administrarea tincturii recomandăm să îi menționați medicului ce urmează să faceți pentru a ști dacă este sigur pentru dvs.

Nu luați propolis dacă sunteți alergică la produsele apicole.

Ajuta tinctura de propolis in tratarea ciupercii piciorului si la micoza unghiilor?

Infecțiile fungice sunt foarte des întâlnite în rândul sportivilor deoarece ei transpiră mult și creează mediul propice instalării micozei piciorului și a onicomicozei.

Tinctura de propolis este benefică pentru tratarea acestui tip de infecție deoarece are proprietăți antifungice puternice.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați tinctură pe zona infestată până la vindecare completă.

Se pot vindeca negii genitali cu tinctura de propolis?

Negii genitali sunt afecțiuni grave care trebuie să primească un tratament prin ardere numit crioterapie. Însă, dacă situația nu este atât de avansată starea negului puteți să aplicați local tinctură de propolis.

Cu toate acestea, pentru ca negii genitali să nu apară vreodată se recomandă vaccinul împotriva virusului HPV.

0 Shares
Copy link