Sovarf – Ceai de Plante, Beneficii (2020)

Sovârful este o planta mov ce își are originile în Asia. Cu toate acestea, de-a lungul timpului proprietățile sale medicinale s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru organism, ceea ce a făcut ca aceasta să fie plantată și în Europa, ba chiar în România.

Planta este bogată într-o mulțime de substanțe, ceea ce o transformă într-un inamic al antraxului, stărilor gripale, laringitei și chiar sifilisului.

Ceaiul de sovarf planta are întrebuințări atât interne, cât și externe, singurele contraindicații fiind adresate persoanelor anemice și celor care sunt alergice la plantele Lamiaceae.

Ce Beneficii Si Proprietati Regasim In Sovarf?

Sovarf - beneficii si proprietati

Sovarful este o sursa bogată de antioxidanți

Da, este o planta cu o mulțime de antioxidanți în compoziție. Sovarf ceai are un gust extrem de plăcut, iar dacii îl foloseau pentru a scăpa de toxinele acumulate în corp.

De asemenea, are capacitatea de a acționa asupra unei palete largi de microorganisme dăunătoare, eliminându-le în același timp din corpul uman în momentul în care această planta cu denumirea științifică de Origanum Vulgare le întâlnește.

Proprietățile sale antioxidante se datorează în mare parte carvacrolului și timolului, două substanțe ce acționează ca un antibiotic.

Sovarful este un antiseptic natural

Există multe tratamente naturale antiseptice ale căror proprietăți antimicrobiene sunt puternice, iar sovârful este una dintre acele plante cu astfel de proprietăți.

Este o planta bogată în tanin, timol și ulei volatil, substanțe minerale care înlătură infecțiile microbiene.

Pentru uz intern, cea mai bună variantă a sovarfului, denumit științific și Origanum Vulgare este sub formă de tinctură, aceasta trebuind să fie ținută sub limbă câteva minute apoi înghițită cu apă.

Pentru uz extern este nevoie de o infuzie de sovârf aplicată local pe zonele problematice sau infectate de diferite bacterii (este benefică și pentru micoza piciorului și onicomicoză).

Sovarful previne cancerul

Cancerul este o boală cruntă care afectează viețile a multor oameni. Deși multe tratamente se dovedesc a fi în zadar, puteți să încercați ceaiul din aceasta planta.

Sovârful este, așa cum am stabilit până acum, un izvor de proprietăți terapeutice uimitor, iar acest produs naturist are capacitatea de a lupta cu celulele canceroase determinând chiar și apoptoza (moartea celulară).

Conține antociani, azici polifenolcarboxilici, compuși care se luptă cu celulele tumorale.

Pentru a utiliza sovârful în această direcție trebuie să preparați un ceai puternic pe care să îl beți dimineața și seara înainte de culcare. În acestă forma se va realiza o barieră protectoare în fața tuturor microorganismelor dăunătoare.

Sovarful are proprietati antivirale

Sovarful - proprietati antivirale

În cazul în care vă confruntați cu o răceală, vă creste temperatura sau vă știți a fi persoane sensibile în fața virusurilor, sovârful poate fi un produs la îndemână, ieftin, puternic, bogat în ulei și eficient pentru tratarea gripei, pentru a vă pune pe picioare.

Este benefic și în cazul problemelor respiratorii, tusei convulsive și diferitelor stări de răceală și gripă, având efecte calmante și în cazul bronșitei și faringitei.

Pentru a vă trata răceala trebuie să realizați un ceai puternic din 3 linguri din extract de plante uscate și 300 de mililitri de apă. Băutura rezultată trebuie să fie băută cât mai caldă posibil, cât puteți suporta de fierbinte.

Sovarful contribuie la reducerea inflamatiei în organism

Inflamația este un răspuns natural al corpului care încearcă din răsputeri să rezolve de unul singur anumite probleme interne, însă uneori se întâmplă ca procesul inflamator să scape de sub control, moment în care trebuie să luăm inițiativă.

Inițiativa se deghizează sub forma acestei plante miraculoase, denumită internațional “oregano”, ce are proprietăți antiinflamatorii puternice. Datorită conținutului de ulei volatil, antociani, flavone li acid cafeic și ursolic, planta se încadrează în șirul tratamentelor eficiente pentru reducerea inflamației.

În acest caz, cel mai bine funcționează tinctura de produs, dar și ceaiul este la fel de bun.

Cum Se Consuma Sovarf?

Sovârful se consumă sub formă de ceai, tinctură sau infuzie.

Sovârful bogat în ulei, se consumă sub formă de ceai, tinctură sau infuzie. Se poate utiliza atât la exterior cât și la interior.

Pentru dureri ale stomacului se folosesc, așa cum am menționat anterior, o cantitate de 3 linguri de plantă uscată și 300 de mililitri de apă. Acest preparat trebuie să stea acoperit timp de 10 minute înainte de livrare.

Pentru insomnie se poate utiliza tot sub formă de ceai, însă nu la fel de concentrat. Se pune o cantitate de 2 linguri rase cu 300 de mililitrii de apă și se consumă băutura înainte de somn.

Leacul împotriva calviției se prepară cu o cantitate de 3 linguri de tinctură de sovarf amestecate în 200 de mililitrii de apă. Trebuie să vă clătiți cu acest amestec și să-l lăsați să acționeze timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă.

Sovarf – Intrebari Frecvente:

Sovarful este o planta medicinala?

Da, este o planta medicinală foarte des utilizată în tratarea tusei, deoarece are capacitatea uluitoare de a dezinfecta căile respiratorii, vindecând chiar și cele mai serioase probleme pulmonare.

Ce contraindicatii are sovarf?

Sovârful sau planta Oregano, bogată în ulei are foarte puține contraindicații, iar acestea se adresează persoanelor cu hemoglobina mică (cei cu anemie) și celor care sunt alergici la plantele din familia Lamiaceae.

Sovarf - condiment, beneficii

Poate fi folosit sovarful ca un condiment?

Da, sovârful poate și folosit și ca ingredient și chiar este foarte apreciat pentru gustul lui delicat și specific. Toată lumea cunoaște denumirea sovarfului, aceasta fiind „oregano”. Oregano se folosește într-o mulțime de preparate, de la salate, la ciorbe și tocănițe.

Se poate bea ceai de sovarf in sarcina?

Nu se recomandă ceaiul din această plantă în timp ce creste sarcina deoarece poate afecta fătul. În schimb, dacă țineți neapărat să beți ceai de oregano sau ceai de sovarf puteți să vă întrebați medicul, iar acesta o să vă recomande ceea ce este mai bine pentru dvs.

Se poate da ceai de sovarf la copii?

Este important ca în momentul în care doriți să faceți o livrare de ceai de sovarf copiilor, să consultați un pediatru și să-i ascultați indicațiile, indiferent că vorbim despre livrare de ceai, tinctură sau infuzie.

Nu există studii medicale care să demonstreze efectele sovarfului asupra copiilor, femeilor însărcinate sau asupra femeilor care alăptează, astfel încât trebuie să dați dovadă de atenție sporită.

Care este diferenta intre sovarf si oregano?

Nu este nicio diferență între sovarf și oregano, numele de sovarf fiind cea populară, veche, iar oregano este denumirea internațională care creste în popularitate și la români în ultimii ani. 

0 Shares
Copy link