Rostopasca (chelidonium majus) – Beneficii, Proprietati, Contraindicatii (2020)

Negii pot fi eliminați prin tratamente naturale, nu neapărat prin metode chirurgicale. Rostopasca sau „iarba de negi” se încadrează în rândul remediilor naturiste, cu efecte curative extrem de benefice, cercetate iar și iar de specialiști care continuă să descopere lucruri uimitoare despre această planta cu flori galbene.

Planta erbacee, rostopasca crește în Europa, Asia și Africa în locurile ferite de lumină și poate ajunge la o înălțime de 90 de centimetrii.

Din această planta se folosesc pentru tratamente partea de tulpină pentru a se obține suc și rădăcina care se poate regăsi sub formă de capsule după ce se usucă și se macină.

Rostopasca - beneficii

Ce Beneficii Si Proprietati Regasim In Rostopasca Beneficii?

Ceaiul de rostopasca este o sursa bogata de antioxidanti

Rostopasca este o sursă bună de alcaloizi și flavonoizi, ceea ce înseamnă că această planta este ea în sine un antioxidant puternic.

Antioxidanții naturali contribuie la eliminarea radicalilor liberi, protejând corpul de acțiunea acestora, eliminând în același timp toate toxinele din organism și organe.

Oamenii de știință de la Universitatea Comensius au ajuns la concluzia că aceasta plantă detofixică corpul după ce au realizat un experiment pe 100 de persoane. La sfârșitul experimentului starea de sănătate a acestora s-a îmbunătățit considerabil, simțindu-se mult mai bine și mai voioși.

Rostopasca ajuta la combaterea cancerului

Conform testelor de laborator pe celulele canceroase umane, rostopasca s-a dovedit a fi un remediu eficient în lupta cu acele celule inducând apoptoza (distrugerea celulelor canceroase oprind răpândirea acestora).

Un extract de rostopasca mai concentrat are potențial ca tratament anti-cancer potrivit unui studiu din 2006.

Deși autorii studiilor au descoperit că extractul a avut efecte benefice asupra mai multor tipuri de cancer, aceștia avertizează că rezultatele testelor nu pot fi generalizate și afirmă că „sunt necesare urgent studii independente riguroase” înainte de a putea fi recomandată rostopasca în tratamentul cancerului.

Rostopasca intareste sistemul imunitar

Rostopasca poate să stimuleze sistemul imunitar. Pentru a susține această afirmație s-a realizat un test clinic ce a demonstrat că în momentul în care se administrează extract din aceste plante sistemul imunitar răspunde mai bine în fața oricăror boli și infecții.

Accelerează procesul de vindecare a diferitelor boli fie hepatice, biliare sau ale pielii și se manifestă ca un scut împotriva bacteriilor dăunătoare organismului.

Boli autoimune cum ar fi scleroza, lupusul și artrita reumatoidă pot fi combătute datorită rostopascăi deoarece impulsionează sistemul imunitar să devină mai activ.

Rostopasca - intareste sistemul imunitar

Ceaiul de rostopasca imbunatateste digestia

Ceaiul de rostopască stimulează secrețiile digestive. Cu cât există o producție mai mare de producție de bilă, cu atât digestia funcționează mai bine.

Secreția de bilă ajută la digerearea eficientă a grăsimilor, eliminând substanțele toxice din alimente și păstrând doar nutrienții, mineralele și vitamine.

Ceaiul de rostopască se folosește pentru tratarea multiplelor probleme digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, constipația, cancerul de stomac, lipsa poftei de mâncare, dar și afecțiunile hepatice și ale vezicii biliare.

Se utilizează și pentru tratarea crampelor menstruale, tuse, diverse dureri toracice și pentru eliminarea retenției de apă.

Rostopasca are proprietati antiseptice si antifungice

Rostopasca luptă eficient împotriva tuturor bacteriilor și fungilor, fiind deseori utilizată ca tratament pentru ciuperca piciorului, pentru negi și pentru diferite infecții bacteriene.

Există un studiu ce demonstrează că aceste plante pot să descompună unele microorganisme și să le elimine, cum ar fi streptococul auriu.

În plus, compresele cu rostopască au un efect benefic și asupra negilor. Datorită tuturor proprietăților sale antiseptice, negii nu pot să reziste sub acțiunea acestei plante, de aceea se recomandă împachetări sau aplicarea extractului de plantă pe neg pe o perioadă de o săptămână cu posibilitatea prelungirii perioadei.

Rostopasca atenueaza efectele dermatitei atopice

Dermatita atopică este o afecțiune ce provoacă o senzație de mâncărime. Acest tip de afecțiune cutatată poate să apară cel mai des la copii, în general înainte de primul an din viață.

Principalele cauze sunt predispoziția ereditară, anomaliile imunologice și metabolismul lipidic epidermic. Vestea bună este că rostopasca este foarte benefică pentru a calma aceste mâncărimi supărătoare.

Compresele cu rostopască ameliorează senzația de prurit. Este benefică pentru copii, nu cauzează niciun fel de alergie, ci dimpotrivă, calmează dermatita atopică.

Dermatita atopică este infantilă, care apare în primele 2 luni de viață, dermatita atopică a copilăriei ce poate apărea până la vârsta de 10 ani și dermatita atopică a adolescentului și adultului.

În toate cazurile, rostopasca poate fi un remediu eficient.

Rostopasca atenueaza efectele dermatitele

Ceaiul de rostopasca are un efect analgezic

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că 200 de miligrame de extract de rostopască au un efect analgezic eficient și intens.

Analgezicele sunt folosite pentru a calma durerea temporar, reducând capacitatea senzorială nervoasă.

Ceaiul de rostopască sau extractul din această plantă poate să elimine durerea acută, durerea cronică și durerea fiziologică a unor boli hepatice, biliare sau ale pielii.

Cu toate acestea, studiile realizate în acest sens sunt destul de superficiale, iar rezultatele nu pot să fie generalizate pentru toate tipurile de dureri, de aceea trebuie să aveți la îndemână și alte medicamente în afară de aceste plante.

Cum Se Consuma Rostopasca Beneficii?

Pentru a prepara ceaiul de rostopască trebuie să amestecați o linguriță de rostopască uscată cu 250 de mililitri de apă fierbinte. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se consumă cu înghițituri mici.

În ceea ce privește tinctura de rostopască sau chiar și rostopască proaspăt culeasă, aceasta se adaugă într-un borcan peste care se adaugă alcool. Acest amestec trebuie să stea la temperatura camerei timp de 3 săptămâni, apoi se transferă în sticle închise la culoare.

Tinctura se consumă cu apă de 2-3 ori pe zi, adăugând o linguriță de tinctură de rostopască în puțină apă (un pahar).

Rostopasca Beneficii

Rostopasca Beneficii – Intrebari Frecvente:

Ce contraindicatii are ceaiul de rostopasca?

Femeile însărcinate nu ar trebui să consume rostopasca ceai fără să consulte medicul, la fel și persoanele care au probleme cu ficatul.

Ca în cazul oricăror tratamente naturale, doza recomandată nu trebuie depășită deoarece poate provoca și alte probleme.

Se foloseste tinctura de rostopasca pentru negi?

Da, rostopasca este foarte benefică pentru tratarea negilor. De sute de ani tinctura de rostopască este folosită pentru tratarea negilor, bunicile voastre știind cu siguranță de acest remediu natural.

Este rostopasca o planta medicinala?

Da, rostopasca este o plantă medicinală, cu efecte curative extrem de eficiente, ale căror beneficii au fost exploatate din moși strămoși. Are puternice efecte antivirale, diaforetice și purgative, fiind benefică atât la exterior, cât și în interior.

Este bun ceaiul de rostopasca pentru ficat si pentru fiere?

Grecii antici foloseau rostopasca pentru tratarea bolilor de ficat și a calculilor biliari. În cazul în care vă confruntați cu probleme hepatice, rostopasca poate fi de ajutor în acest sens.

În plus, recomandăm ceaiul de rostopască în cazul în care vă confruntați cu ficatul gras.

Se poate da ceai de rostopasca la copii?

Rostopasca beneficii si pentru copii

Da, ceaiul de rostopasca planta se poate da la copii, proprietățile sale fiind la fel de benefice atât în cazul celor mici, cât și în cazul celor mari.

Mai ales pentru dermatita atopică, compresele cu ceai de rostopască funcționează foarte bine.

Se foloseste ceai de rostopasca pentru ten?

Da, ceaiul de rostopască se folosește pe ten pentru tratarea anumitor probleme. Erupțiile cutanate, eczemele și scabia poate fi tratată aplicând constant comprese cu ceai de rostopască, ce conțin cantități mari din acidul chelidonic.

În plus, dacă vă ștergeți tenul cu un astfel de ceai o să observați între timp o îmbunătățire considerabilă a pielii dvs., redându-i luminozitatea și frumusețea.

Se foloseste ceai de rostopasca pentru hemoroizi?

Nu există până în prezent vreo cercetare care să demonstreze că ceaiul de rostopasca planta are vreun efect asupra hemoroizilor.

Însă, poate fi un remediu inofensiv, astfel încât dacă vă confruntați cu o asemenea problemă puteți să încercați să aplicați ceai de rostopască în zona inflamată.

Se consuma ceai de rostopasca in sarcina?

În timpul sarcinii, femeile trebuie să dea dovadă de mai multă atenție la tot ce consumă, indiferent dacă produsul este natural și promite să nu cauzeze niciun efect advers.

Ceaiul de rostopască se poate consuma în timpul sarcinii doar cu acordul medicului.

0 Shares
Copy link