Presopunctura – puncte dureroase in talpa, insomnia, slabitul si durerea de cap (2020)

Presopunctura se traduce printr-o metodă foarte eficientă de îndepărtare a durerii și de vindecare a anumitor afecțiuni prin presarea anumitor părți ale corpului foarte atent analizate.

Această metodă este folosită în Asia de mai bine de 4000 de ani, mergând pe anumite principii familiare procedeului de acupunctura. Conform procedurii, corpul nostru are anumite puncte presopunctura pe care, dacă le stimulăm în mod corect se creează anumite legături, eliberându-se durerea locală.

Nu trebuie să vă mai administrați cine știe ce medicamente tari pentru a vă ajuta să scăpați de dureri, secretul stă în a cunoaște punctele cheie, punctele energetice de pe corp și stimularea acestora prin masaj. Este o metodă din medicina alternativă care funcționează de mii de ani, iar martori sunt în primul rând chinezii și japonezii.

Deși doctorii și oamenii de știință sunt oarecum sceptici în fața acestei metode de terapie prin masaj la nivelul unor puncte de presiune încărcate cu energie, s-au realizat anumite studii care să dovedească faptul că ea funcționează.

Fiecare punct apăsat, masat trebuie să fie strategic, altfel nu o să obțineți niciun rezultat.

Cum functioneaza presopunctura?

Medicina chinezească are la bază un principiu tare simpatic, acela că sănătatea este produsul finit al celor două forme antitetice: yin și yang, iar boala apare în momentul în care aceste extreme complementare suferă un dezechilibru.

„Qi” sau combinația dintre yin și yang circulă în corp prin fluxuri de energie, iar pentru a le accesa sunt 350 de puncte strategice.

Talpa, palma și alte câteva părți ale corpului au centrii energetici în care dacă se stimulează nervii, mușchii și țesutul conjunctiv atunci se produce o calmare a durerilor pe care le poate simți un om.

Prin presarea tălpilor, palmelor și altor părți timp de 2 minute se ajunge în punctul în care se eliberează o energie pe care persoana în cauză a acumulat-o în exces, scăzând în același timp și orice presiune din corp.

Pentru această terapie vă trebuie doar mâinile, iar presarea fiecărei zone se face cu o forță medie sau mare, în funcție de metoda pe care o are terapeutul sau fiecare autor în vizor.

Cum functioneaza presopunctura?

Ce Beneficii Si Proprietati Are Presopunctura?

Presopunctura amelioreaza stresul, tensiunea și anxietatea

În momentul în care sunt presate anumite puncte de presiune de pe corp, stresul, anxietatea și tensiunea se eliberează. Conform studiilor, presarea trebuie să se realizeze mai bine de 2 minute pentru a trata cauzele amintite anterior.

Depresia și anxietatea sunt probleme cu care se confruntă foarte multe persoane, indiferent că știu asta sau nu.

Presopunctura talpi, palme și în alte zone are capacitatea de a îndepărta simptomele acestor două probleme datorită faptului că, prin presare, corpul nostru se relaxează, ceea ce înseamnă că putem să ne eliberăm de gânduri negative și de stări care sunt împotriva noatră.

Presopunctura imbunătățeste somnul

S-a realizat o cercetare în 2015 pe un grup de oameni ce au acceptat să fie parte a unui experiment cu o astfel de terapie pentru a le îmbunătăți calitatea somnului. La sfârșitul tratamentului pacienții au ajuns în punctul în care au avut un somn mai odihnitor și au declarat că au simțit fizic cum tensiunea le-a părăsit corpul.

Terapia poate fi realizată și de o persoană, de un autor fără experiență, dar care cunoaște în mare principiile de bază ale acestei metode și punctele cheie de pe corp, acele meridiane energetice.

În spatele acestui rezultat stă, de fapt, o ipoteză destul de banală: eliberarea stresului și inducerea stării de relaxare la nivelul corpului și minții care ajuta la instalarea unui somn odihnitor.

Presopunctura - relaxaza muschii

Presopunctura relaxeaza mușchii și articulațiile

Durerile articulare și cele musculare pot apărea din diverse motive, însă cele mai întâlnite cauze sunt legate de o activitate fizică intensă ce suprasolicită.

Trebuie să menționăm că, deși terapia poate funcționa pe termen scurt, nu trebuie să amânați vizita la medic pentru tratarea artrozei sau a bolilor mai grave, însă pentru relaxarea mușchilor și ale articulațiilor, această metodă este una foarte benefică.

Stimulând circulația sângelui se produce o oxigenare mai bună a țesutului, ceea ce duce inevitabil la o relaxare a mușchilor încordați, aflați sub presiune. Acest lucru este valabil și în cazul articulațiilor.

Presopunctura calmează durerea și disconfortul accidentărilor suferite in competitiile sportive

Competițiile sportive pot veni cu o mulțime de beneficii, dar prețul pe care atleții îl plătesc este destul de mare: sănătatea lor. Se pot produce accidentări grave, iar partea negativă este că recuperarea trebuie să se producă în cel mai scurt timp pentru a nu afecta abilitățile sportive.

Această terapie poate fi o metodă utilă în cazul sportivilor care au suferit o accidentare în timpul unui concurs sportiv.

Prin reducerea tensiunii la nivelul musculaturii și prin stimularea acelor puncte energetice de pe corp se poate elibera durerea, promovându-se vindecarea rapidă și eficientă a sportivului.

Presopunctura calmează durerea

Presopunctura reducere problemelor digestive

Probleme digestive sunt supărătoare și ne împiedică să ne îndeplinim sarcinile zilnice. Chiar dacă poate părea greu de crezut, există studii care dovedesc faptul că această terapie poate fi de ajutor în ameliorarea durerilor la nivelul stomacului și în combaterea simptomelor problemelor digestive.

Constipația și diareea poate fi îndepărtată datorită presopuncturii.

De asemenea, durerile de stomac se pot ameliora prin presarea încheieturii mâinii, fix în mijloc. În acest punct se află între două tendoane, iar presarea trebuie să se realizeze gentil, nu foarte apăsat.

În plus, acest punct s-a dovedit a fi legat și de calmarea durerilor de cap și pentru ameliorarea febrei.

Presopunctura minimizeaza durerile de cap

În momentul în care sunt presate anumite puncte, durerea de cap poate să fie minimizată prin eliberarea blocajelor energetice care se acumulează în anumite zone.

În cazul durerii de cap, tratamentul poate fi realizat și de persoana în sine, fără să fie mare nevoie de un specialist. Tot ce trebuie să faceți este să presați zona sprâncenelor timp de 30 de secunde sau de maxim 1 minut.

Dacă durerile de cap sunt cauzate de o presiune ale durerilor dentare, atunci presați maxilarul în zona de întâlnire a acestuia cu urechile.

Mai pot apărea dureri la nivelul capului și din cauza răcelilor, moment în care trebuie să apăsați puternic pe coloana vertebrală cu arătătorul în locul de contact al vertebrelor de la gât, ultimele.

Presopunctura amelioreaza durerile cronice

Presopunctura, harta reflexoterapie pot fi de folos și pentru a diminua senzația de durere cronică. În urma unor terapii la specialist, durerile sau acele zone cu presiune mare, care vă supără de ani de zile pot să fie ameliorate temporar și chiar în punctul de a fi eliminate complet în cazul în care ședințele se desfășoară pe o perioadă mai mare.

În spatele acestei afirmații stă producția de endorfine care se stimulează în momentul presării punctelor cheie, acestea blocând orice presiune, durere mai mare să se mai îndrepte către creier, un proces similar fiind acupunctura.

Presopunctura - amelioreaza durerile cronice

Presopunctura – Intrebari Frecvente:

Presopunctura trateaza punctele dureroase in talpa?

Talpa este asemenea unei hărți ale organismului, aceasta cuprinzând puncte de presiune asociate cu diferite organe.

Prin presarea zonei din spatele degetelor se pot ameliora migrenele, dacă apăsați în zona dintre gleznă și tendon atunci se vor calma durerile de spate, iar sângerările nazale pot fi oprite dacă apăsați între al doilea și al treilea deget de la picior.

Presopunctura ajuta la insomnie?

Da, tratamentul ajută persoanele care au probleme cu somnul întrucât eliberează tensiunea din corp și oferă o stare de relaxare generală.

Presopunctura se face si in palma?

Presopunctura se poate face si in mana

Pe lângă presopunctura talpa, se realizează și în palmă, fiind benefică mai ales în cazul persoanelor ce au probleme cu inima.

În palmă se află punctul H7, sub degetul mic, acest punct fiind de ajutor pentru a cama palpitațiile neregulate și hipertensiunea.

Care puncte sunt importante la presopunctura?

În palmă se află câteva puncte importante cum ar fi: punctul P4 (la mijlocul brațului, între palmă și cot și se presează pentru afecțiuni reumatice), P6 (în mijlocul palmei, masat pentru palpitații și dureri cardiace) și punctul LI11 (în spatele cotului, masat pentru bolile de inimă)

Presopunctura este foarte importanta

Presopunctura este buna pentru slabit?

Da, este bună, iar pentru a slăbi trebuie să aplicați o presiune blândă pe spațiul dintre buza superioară și nas. Acest punct de presiune este cunoscut sub numele de punctul shuigou.

De asemenea, puteți masa acest loc în mișcare circulară timp de 2-3 minute în fiecare zi pentru a stimula metabolismul.

Presopunctura trateaza durerea de cap?

Da, se poate trata durerea minoră de cap prin presopunctură, adică prin presarea mijloului sprâncenelor timp de 30 de secunde. Masarea gentilă a acestora poate fi, de asemenea, de ajutor.

Presopunctura se face si la talpi?

Majoritatea punctelor de presiune se află în talpă. Prin presarea anumitor puncte cheie se poate ameliora durerea de cap, durerea de spate, mai ales dacă nu este severă și durerile de prostată.

În cazul ultimelor dureri punctul din talpă este sub degetul mic și tot ce trebuie să faceți este să apăsați gentil timp de 1 minut în fiecare zi.

Presopunctura se face la talpi

Presopunctura trateaza constipatia?

Da, tratamentul cu presopunctură poate trata și constipația. Locul de pe corp este sub buric, măsurând trei degete sub acesta. Apăsați cu vârful degetelor după ce ați făcut măsurătoarea, dar nu prea tare, iar dacă începe să doară încetați presarea pe punctul cu presiune.

Presopunctura amelioreaza anxietatea?

Da, poate să amelioreze anxietatea prin presarea punctului „yin tang”, care se situează în mijlocul frunții, între sprâncene.

Apăsând cu arătătorul în acest punct se poate elibera starea de anxietate și de stres, mai ales dacă vă aflați într-o poziție confortabilă.

Ajuta presopunctura la atacuri de panica?

Există câteva dovezi științifice conform cărora această terapie poate să vă elibereze de anxietate și implicit de atacurile de panică care vin la pachet. Oamenii de știință încă lucrează la ipoteza conform căreia metoda de relaxare prin pesarea zonelor energetice ar putea să ajute la încetarea apariției atacurilor de panică, tulburărilor de stres sau a tulburărilor obsesiv-compulsive.

0 Shares
Copy link