Fructul Mango – Beneficii si Proprietati Terapeutice (2020)

Mango sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume. Suculente și aromate, fructele au cucerit lumea cu gustul lor exotic și dulce.

Mango este o drupă, adică un fruct cu miez cărnos și zemos, o piele exterioară necomestibilă și un sâmbure central.

Mango s-a cultivat din câte știm noi, pentru prima dată acum 5000 de ani, iar semințele au călătorit datorită oamenilor din Asia în Orientul Mijlociu, Africa și America.

Știați că în India un coș de mango este încadrat ca fiind un simbol de iubire eternă?

Ce Beneficii Si Proprietati Regasim In Fructul Mango?

Fructul Mango - Beneficii Si Proprietati

Fructul Mango are o componenta nutritiva deosebita

Regăsit sub denumirea de „regele fructelor”, mango proprietati sunt numeroase și au o componentă nutritivă excepțională.

Deși este slab caloric, nutrienții nu lipsesc absolut deloc, dimpotrivă, mango fruct este bogat în fibre, proteine, vitamine și minerale.

165 de grame de fructe mango oferă: 99 de calorii, 1,4 grame de proteine, 24,7 grame de carbohidrați și 2,6 grame de fibre.

Din totalul de 100%, 67% este vitamina C, 20% cupru, 18% acid folic, 11% vitamina B6, 10% vitamina A și 9,7% vitamina E.

Mai conține Vitamina B6 și Vitamina K, potasiu, mangan și magneziu.

Fructul Mango combate cancerul

Fructele de Mango - eficiente în combaterea anumitor tipuri de cancer

Mango are putine calorii și este bogat în vitamina C și caretonoizi, elemente ale căror proprietăți sunt demonstrate prin mai multe studii a fi eficiente în combaterea anumitor tipuri de cancer, a morții premature și a bolilor de inimă.

Fructul de mango conține, pe lângă vitamina C, vitamina K și caretonoizi, și o cantitate mare de polifenoli, aceștia luptând împotriva cancerului. Proprietățile polifenolilor apără organismul de stresul oxidativ, factor ce se leagă de mai multe feluri de cancer.

S-a realizat o cercetare științifică pe animale și s-a demonstrat că polifenolii distrug celulele canceroase, combat chiar și leucemia, cancerul de plămâni, de prostată și cancerul la sân.

Polifenolul reduce, de asemenea, și inflamația, protejează celulele de stresul oxidativ și stopează formarea celulelor tumorale.

Fructul Mango reduce colesterolul si contribuie la sanatatea inimii

Mango conține în compoziția sa macronutrienți și micronutrienți foarte sănătoși ce susțin funcționarea propice a inimii.

Spre exemplu, are o cantitate considerabilă de magneziu și potasiu ce ajută la menținerea unei tensiuni normale, ajutând în același timp și la reglarea vaselor de sânge.

Are în compoziția sa un antioxidant unic numit mangiferină, acesta protejând celulele inimii de stresul oxidativ.

De asemenea, poate scădea colesterolul din sânge și a trigliceridelor.

Fructul Mango imbunatateste digestia

Fructul Mango - sprijinirea sănătatea digestiva

Mango beneficii îl recomandă pentru sprijinirea sănătății digestive.

În rândul acestor beneficii enumerăm amilazele, un grup de enzime ce descompun moleculele alimentare mari pentru a fi absorbite mai ușor de către organism.

Amilazele au capacitatea de a descompune glucidele în zaharuri, spre exemplu glucoza. Însă, trebuie să alegeți un fruct copt deoarece are mai multe amilaze.

Având în vedere că fructul de mango conține multă apă și fibre vegetale, acestea pot rezolva probleme de ordin digestiv cum ar fi diareea sau chiar constipația.

Fructul Mango imbunatateste vederea

Mango fruct îmbunătățește vederea datorită nutrienților din compoziția sa.

Consumul de mango îmbunătățește vederea datorită nutrienților din compoziția acestora. Cei mai importanți dintre aceștia sunt luteina și zeaxantina.

Acești doi nutrienți se acumulează în retina ochiului- partea ochiului ce trimite informații către creier sub forma luminii, acesta interpretând a fi imagini și lumea reală din jurul nostru.

În retină, cei doi nutrienți din mango, luteina și zeaxantina se comportă asemenea unei protecții solare naturale, absorbând excesul de lumină.

Mai mult decât atât, lumina dăunătoare nu poate să vă mai facă rău ochilor atunci când mâncați regulat mango.

Vitamina A sprijină și aceasta funcționalitatea optimă a ochilor. Carența de vitamina A este cauza principală a problemelor de vedere precum ochi uscați și orbire nocturnă.

Cum Se Mananca un Fruct Mango? Cu coaja?

În primul rând trebuie să vă asigurați că mango este copt. Un fruct copt este roșu, sau galben, iar la o ușoară apăsare cu degetul este moale. Dacă este tare, ferm înseamnă că trebuie să-l mai lăsați la copt câteva zile.

Înainte de a-l tăia spălați fructul de mango pentru a îndepărta microbii. Tăiați fructul foarte aproape de sâmburele din mijloc, pe verticală. O să rezulte 2 bucăți destul de mari și trebuie să rămâneți cu o parte tare.

Cele două bucăți se taie cu cuțitul pe verticală și pe orizontală fără a cresta coaja, apoi se împinge dinspre interior în exterior. Se poate mânca cu o lingură sau se poate rupe fiecare pătrățică de mango de pe coajă.

Fructul Mango – Intrebari Frecvente:

Cate calorii are mango?

Mango are puține calorii: 100 de grame are 60 de calorii. Este un fruct foarte slab caloric în ciuda faptului că este dulce. Este plin de vitamine, proteine ceea ce-l face excelent pentru a da câteva kilograme jos.

Cand este un mango copt?

Mango fruct - copt cand are culoarea rosir.

Un mango este copt când este de culoare roșie, are o pată mare portocalie sau galbenă. Un fruct verde mai trebuie lăsat la copt.

Apăsați gentil, ușor coaja fructului de mango, iar dacă este moale, înseamnă că e copt.

Este coaja de mango comestibila?

Coaja de mango nu este comestibilă. Trebuie să fie decojit, iar coaja acestuia să fie aruncată înainte de consumul miezului. Unii oameni susțin că mănâncă mangoul cu tot cu coajă pentru că este foarte hrănitoare, însă nu există studii recente în această direcție.

Ce gust are un mango?

Gustul pe care fructul de mango copt îl are, este extrem de dulce și suculent. Gustul depinde în funcție de țara în care a fost cultivat și de tipul de mango.

Acesta mai poate avea gust a citrice, cum ar fi lămâia, sau poate avea chiar și gust floral.

Este bun fructul mango pentru bebelusi?

Mango fruct este dulce si place bebelusilor.

Da, fructul de mango este bun pentru bebeluși. Mămicile pot oferi bebelușilor lor mango de la 7-8 luni în sus, moment în care se începe diversificarea lentă alimentației. Bebelușilor ar trebui să le fie pe plac gustul de mango deoarece este dulce.

Ce contraindicatii are un mango?

Contraindicațiile pe care un mango sunt mulțimea din fibre ce pot duce la o digestie mult prea deasă, determinându-vă să mergeți des la toaletă, dar și prezența unor substanțe ce ar putea cauza alergii pentru unele persoane.

Fructul de mango este un aliment extraordinar cu o mulțime de beneficii pentru organism, de aceea trebuie introdus cât mai des în alimentație.

0 Shares
Copy link