Dieta Rina – Forum, Meniu Zilnic Detaliat, Pareri, Cura de Slabire (2020)

Toate dietele fac aceeași promisiune: pierdeți rapid în greutate și vă veți simți mult mai bine! Însă, experiențele personale ale fiecăruia și studiile științifice au afirmații diferite legate de dietele rapide. Există enorm de multe diete recomandate de către „specialiști” ca fiind perfecte, însă după terminarea acestora greutatea se întoarce de două ori mai repede înapoi!

Acest efect yo-yo se manifestă în numeroase diete și din cauza lui oamenii nu au încredere în programele nutriționale promovate de medicii nutriționiști.

În orice caz, cercetătorii au analizat numeroase diete, pentru a vedea unde se greșește în urmarea acestora și de ce greutatea revine într-un timp atât de scurt. Printre cele mai armonioase, echilibrate și de lungă durată diete s-a dovedit a fi Dieta Rina, cunoscută și sub denumirea de Dieta de 90 de zile sau Dieta de 4 zile. Avantajele acestei diete sunt pe termen lung, efectele sale fiind unele pozitive asupra stării generale de sănătate a dumneavoastră.

În acest articol vom analiza modul de funcționare al dietei pentru ca dumneavoastră să vă bucurați la maxim de efectele ei pozitive!

Cuprins

Cum funcționează Dieta Rina?

Dieta de 90 de zile a fost creată inițial de către atleți pentru a oferi un stil de viață sănătos și o viață armonioasă oamenilor de rând, urmărind o abordare nutrițională și o dietă asemănătoare unui atlet.

Cu alte cuvinte, dieta Rina detaliata tabel nu are restricții calorice: puteți mânca burgeri, pizza, prăjituri, carne, legume și multe alte delicii, cât timp urmați regulile care se referă la cum și când să consumați aceste alimente permise.

Din punct de vedere științific, dieta Rina meniu se concentrează pe incapacitatea corpului uman de a procesa mai multe feluri de mâncare deodată. Multe din probleme noastre digestive provin din faptul că amestecăm tot felul de mâncăruri într-o singură masă în aceeași zi.

Acesta este motivul pentru care Rina dieta de 90 de zile disociază mâncarea în 4 zile diferite: în prima zi se vor consuma proteine, în a doua zi se vor consuma amidonoase, în a treia zi carbohidrați, iar în a patra zi se vor consuma vitamine. După 29 de zile, va exista o zi de apă, în care se vor consuma doar lichide pe tot parcursul zilei.

Regulile Dietei Rina

Regulile Dietei Rina

Indiferent de tipul de alimente pe care le consumați în acea zi, trebuie să consumați doar fructe la micul dejun. Acest lucru poate vi se pare puțin ciudat acum, însă consumul de fructe vă ajută sistemul digestiv să funcționeze optim. Deci, indiferent de ceea ce consumați la prânz sau la cină, la micul dejun trebuie să consumați neaparat doar fructe.

O altă regulă a acestei diete este să respectați un program strict al meselor pe parcursul zilei. Dieta Rina meniu zilnic tabel vă permite să luați micul dejun timp de 3 ore: de la 7 la 11, prânzul timp de 2 ore: între 12 și 14, iar cina tot într-un interval de 2 ore: de la 18 la 20. Nu sunt permise gustări intermediare între aceste mese, iar cina nu se va lua mai târziu de ora 20.

Pe parcursul celor 90 de zile de dietă Rina, cina trebuie să fie alcătuită din jumătate din cantitea de mâncare pe care ați avut-o la prânz.

Pentru rezultate rapide, trebuie să consumați multe lichide pe parcursul zile și să aveți o rutină de exerciții cardio cel puțin de 2 ori pe săptămână.

Ciclul de 4 zile al Dietei Rina

Dieta Rina pe zile este bazat pe un principiu relativ simplu: consumați 4 tipuri principale de alimente pe parcursul a 4 zile diferite, fiecare tip de mâncare într-o zi, într-un ciclu de 4 zile care se repetă pe parcusul a 3 luni de dietă.

Diferența între dieta Rina de 90 de zile și alte diete este că această dietă nu este una care are efectul de yo-yo, nu pierdeți 15 kilograme într-o săptămână, ci în 3 luni, însă odată pierdute acestea nu se mai întorc. Susținătorii acestei diete afirmă faptul că Rina nu este o dietă, ci un stil de viață sănătos care întărește metabolismul și care are multiple alte beneficii asupra organismului dumneavoastră, cum ar fi sporirea proceselor celulare regenerative din organism, revitalizarea corpului dumneavoastră și un aport de energie debordantă pe tot parcursul zilei!

Dieta Rina Ziua 1: Ziua de proteine 

Proteinele sunt nutrienți ce se găsesc în mod special în carne (de pui sau altele), dar în cazul în care urmați o dietă vegetariană sau vegană, puteți lua acești nutrienți și din alte surse precum fasolea verde, tofu și altele.

În ziua de proteine veți putea consuma alimente permise ca de exemplu carne slabă, ouă sau produse lactate. Aceste alimente permise nu pot fi combinate, deci odată ales unul dintre ele, acesta trebuie să fie consumat pe tot parcursul zilei. De asemenea, nu trebuie să amestecați carnea cu cartofi, dar puteți servi salată proaspătă lângă aceasta.

Se recomandă consumul de carne slabă, fără un conținut ridicat de grăsimi, pe care o puteți găti așa cum vă place dumneavoastră, fie fiartă, la grătar sau la cuptor.

La cină se va servi aceași sursă de proteine (carne) pe care ați consumat-o la prânz, în cazul nostru carne la grătar, însă doar jumătate de porție.

Dieta Rina Ziua 2: Ziua Amidonoaselor 

În ziua de amidonoase se vor consuma alimente cu un conținut ridicat de amidon. Amidonul este supranumit și rezerva de energie a plantelor și este benefic organismului deoarece induce o stare de sațietate care ține un timp îndelungat.

La micul dejun se vor servi doar fructe, acompaniate de semințe și nuci, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Deci, în această zi, la meniu, se pot consuma o multitudine de legume fierte, gătite la cuptor sau gătite la abur cum ar fi păstăi, fasole verde, porumb, mazăre, morcov, cartof și așa mai departe. Puteți consuma, de asemenea, orez sau pâine și salate.

La cina se va servi același fel de mâncare pe care l-ați servit la prânz, însă doar jumătate din cantitatea aceea.

Dieta Rina Ziua 3: Ziua Carbohidraților 

Dieta Rina pe zile

Carbohidrații sunt un tip de macronutrienți principali din care corpul își obține energia pe tot parcursul zilei. Pentru cei care găsesc foarte greu să se abțină din a consuma carbohidrații din prăjituri și deserturi, cu dieta Rina meniu se poate să pierzi din kilogramele acumulate în plus fără să fi nevoit să faci astfel de sacrificii.

În ziua 3, ziua de carbohidrați se vor consuma fructe la micul dejun, ca de obicei, iar la prânz puteți consuma paste sau pizza (fără carne sau brânzeturi) alături de legume proaspete, sos de roșii și alte surse de carbohidrați. În această zi sunt permise și deserturi. Puteți mânca o felie de prăjitură, ciocolată neagră sau înghețată. Nu se consumă nimic între mese.

La cină, înainte de ora 20, veți servi același fel de mâncare ca la prânz (pizza sau paste cu legume și un desert), însă doar jumătate din acea cantitate.

Dieta Rina Ziua 4: Ziua Vitaminelor 

Vitaminele sunt nutrienți de care corpul are nevoie pentru a se dezvolta și pentru a funcționa optim. Există 13 vitamine esențiale: A, D, E și K, vitamine care sunt solubile în grăsimi și complexul de vitamina C și B care sunt solubile în apă. Fiecare dintre acestea are un rol important în menținerea stării dumneavoastră de sănătate!

La micul dejun se vor consuma fructe ca și în restul zilelor, în combinație cu semințe sau nuci după preferințele dumneavoastră. La prânz puteți consuma orice fructe și legume proaspete permise dietei sau gătite la abur. Se poate mânca salată de fructe, salată de legume, nuci, semințe sau legume gătite din 2 în 2 ore.

Nu uitați că ultima porție de fructe și legume proaspete se poate consuma la cina, înainte de ora 20.

Cum se slăbește cu Dieta Rina pe zile? 

După această perioadă de 4 zile, veți repeta întregul program, începând din nou cu proteine ziua 1.

Un alt aspect important menționat în dieta Rina meniu zilnic tabel este ziua cu numărul 29 și multiplii acesteia. În această zi trebuie să consumați doar apă și să nu mâncați nimic altceva. Fără fructe la micul dejun, legume, carne sau vitamine la prânz sau cină. În ziua 29 nu sunt permise alimente. În cazul în care vă simțiți rău sau corpul dumneavoastră nu este pregătit pentru o zi (16 ore sau 24 de ore) fără consum de alimente, această zi poate fi transformată în zi de vitamine, însă pentru a avea un efect maxim, vă recomandăm să încercați să țineți ziua de apă.

Principiul de bază al dietei este sporirea proceselor metabolice de la nivelul celulelor prin disociere de alimente, acest lucru implicând o mai bună digestie a mâncărurilor și o asimilare mai bună a nutrienților acestora la nivelul organismului, sporind astfel regenerarea țesuturilor și revitalizarea organismului.

Ce se consumă la Dieta Rina?

Ce se consumă la Dieta Rina?

În dieta Rina detaliata se menționează că se consumă toți macronutrienții necesari organismului pentru ca acesta să funcționeze optim. În categoria macronutrienților intră: carbohidrați, amidonoase și proteine (carne). Pentru ca organismul nostru să nu fie privat de vitaminele și mineralele permise în dieta rina pe zile, esențiale pentru supraviețuire, aceasta include și o zi de vitamine.

Deci puteți consuma alimente de orice fel atâta timp cât respectați ziua și proporțiile în care se consumă acele alimente, însă fără a se consuma nimic între mese.

Ce nu se consumă la Dieta Rina?

Ca în oricare alta, dieta Rina detaliata pe zile depinde de voința dumneavoastră. Nu trebuie să săriți peste ziua 1, ziua 2 sau oricare dintre zile, deoarece acestea au un aport vital de nutrienți în corpul dumneavoastră. Uneori, dacă este necesar, puteți introduce o porție mică dintr-un anumit tip de alimente ce nu trebuia să fie consumat în ziua respectivă (de exemplu carne în ziua 3).

Cel mai important este să mențineți proporțiile 80-20, adică 80% din mâncarea consumată pe parcursul zilei să fie conform planului nutrițional, iar 20% nu, deoarece aceste proporții vă garantează că veți pierde în greutate. Cât de rapid o să pierdeți în greutate și cât de mult este direct proporțional cu respectarea planului nutrițional.

Oricum legume și fructe puteți consuma aproape în fiecare zi, iar pauza dintre mese se păstrează mereu.

Ce gustări sănătoase se pot consuma la Dieta Rina? 

În această dietă se recomandă păstrarea unor ore corespunzătoare fiecărei mese principale din zi, fără gustări între mese. În caz de necesitate se poate apela la gustări sănătoase, ce constau în alimente corespunzătoare fiecărei din zilele de macronutrieți. De exemplu, în ziua 1, ziua de proteine, puteți consuma un baton proteic drept gustare, în ziua 2, ziua de carbohidrați o gustare dulce, în ziua 3, ziua de amidonoase porumb și așa mai departe.

Nutriționiștii recomandă administrarea unor suplimente alimentare care sporesc procesul de pierdere în greutate pentru a obține rezultate maxime din această dietă disociată. De asemenea, specialiștii recomandă și efectuarea unei forme ușoare de exerciții fizice de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru tonifierea corpului dumneavoastră.

Cum se poate ține Dieta Rina la restaurant?

Dieta Rina la restaurant?

Dieta Rina detaliata este una dintre dietele foarte permisive în ceea ce privește ieșirile la restaurant, fiind necesară depunerea unui efort minim din partea dumneavoastră pentru a plănui această ieșire.

În funcție de ziua din dietă în care vă aflați, este recomandat să alegeți acele alimente permise, corespunzătoare planului nutrițional al dietei. De asemenea, se recomandă, în cazul în care alegeți să cinați la restaurant să comandați același fel de mâncare pe care l-ați servit la prânz, înjumătățind cantitatea din porția consumată la prânz. 

De exemplu, dacă vă aflați în proteine ziua 1, iar la prânz ați servit 200 de grame de carne de pui la grătar cu legume, la restaurant puteți comanda 100 de grame de carne de pui la grătar cu legume, respectând, astfel, planul nutrițional al dietei. Nu uitați că aveți fructe la micul dejun, iar produse precum carne, legume sunt nelipsite din restaurante. Cina nu trebuie să depășească ora 20.00.

Ce avantaje are Dieta Rina?

Această dietă de 90 de zile este perfectă pentru persoanele care își doresc să slăbească mai mult de 20 de kilograme, dar și pentru oamenii care vor să piardă în greutate fără dificultate și într-un mod sănătos. Dieta Rina nu numai că vă va ajuta să slăbiți, dar vă va ajuta, de asemenea, să vă schimbați metabolismul.

Această dietă este creată de către un atlet american și este bazată pe combinarea alimentelor astfel încăt acestea să faciliteze scăderea în greutate. De-a lungul timpului, Rina a cunoscut un succes enorm datorită flexibilității sale și a faptului că are rezultate importante, vizibile, în cazul celor care au încercat-o.

Un alt avantaj al acestei diete este faptul că nu necesită numărarea caloriilor din acele alimente pe care le consumăm, deoarece acest lucru nu poate fi făcut în permanență pe parcursul vieții și orice dietă care se bazează pe acest concept s-a dovedit a fi ineficientă.

Ce dezavantaje are Dieta Rina?

Această dietă necesită o voință puternică din partea dumneavoastră, deoarece se desfășoară pe o durată de trei luni. Dieta Rina promite o scădere în greutate cu cel puțin 25 de kilograme pe parcursul celor trei luni, ceea ce înseamnă aproape 2 kilograme pierdute pe săptămână, ceea ce este o scădere importantă a greutății corporale pe care cei mai sensibili dintre noi o vor simți înclinată spre extrem.

Dietele disociate sunt mai dificil de urmat deoarece unele alimente esențiale ale dietei noastre (fructe, legume, pentru unii consumul de carne) nu pot fi separate în macronutrienți, de exemplu, medicii nutriționiști consideră aproape imposibilă separarea carbohidraților de proteine: proteinele din paste și pâine sunt cele mai edificatoare dovezi ale acestei afirmații.

Un alt aspect considerat dificil în această dietă este ziua dedicată exclusiv consumului de apă, zi denumită „zi de fasting” , aceasta fiind introdusă în planul dietei pentru o accelerare a metabolismului. Specialiștii consideră extrem fastingul pentru o perioadă de 24 de ore, perioada maxim recomandată de către aceștia fiind 16 ore.

Cum arată rețetele pentru Dieta Rina?

Dieta Rina - Retete

Rețete Dieta Rina cu proteine pentru ziua 1

Pentru ziua de proteine, una dintre rețetele recomandate este de frigărui de pui cu legume la cuptor.

Veți avea nevoie de 500 de grame de carne de pui, fie piept de pui sau pulpe dezosate, iar ca legume de patru cepe mici, zece ciuperci champignon de dimensiune medie, două roșii condimente după gust și după preferințele dumneavoastră.

Se vor tăia în cubulețe carnea și toate aceste ingrediente și se vor pune alternativ pe suportul pentru frigărui, apoi se vor pune într-o tavă tapetată cu hârtie de cop și aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După ce acestea s-au rumenit, sunt gata de consumat pe parcursul zilelor de proteine, fiind o masă cu un aport caloric scăzut și un conținut nutrițional important pentru organismul dumneavoastră.

Rețete Dieta Rina cu amidonoase pentru ziua 2 

Pentru ziua de amidon, recomandăm această rețetă de shaorma cu cartofi și chimen, fiind o alternativă mult mai gustoasă decât rețeta simplă de cartofi în coajă banali pe care oamenii obișnuiesc să o consume în ziua de amidon.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de doi cartofi de dimensiune medie, o lingură de ulei, condimente, chimen, două cepe verzi și o lipie. Cartofii se vor fierbe și se vor curăța de coajă cu ajutorul unui cuțit, apoi fiind tocați în dimensiunea potrivită. Într-o tigaie se adaugă uleiul și se pun cartofii, adăugându-se sare, piper, chimen și ceapa verde tocată mărunt.

Apoi se vor amesteca foarte bine toate aceste ingrediente și se va întinde umplutura rezultată pe lipie, după ce aceasta a fost încălzită într-o tigaie pe fiecare parte.

Această rețetă vă va ajuta cu siguranță să treceți cu bine peste ziua de amidon a acestei diete, fără să cădeți pradă tentațiilor și fără să vă înfometați.

Rețete Dieta Rina cu carbohidrați pentru ziua 3

Dieta Rina in anumite zile

În cazul zilei de carbohidrați, rețetele sunt destul de simple, iar noi recomandăm pastele cu legume, mai precis cu roșii și ciuperci datorită gustului aromat și timpului scurt de preparare al acestora. Veți avea nevoie de următoarele alimente: 100 de grame de paste, o ceapă medie, 250 de grame de ciuperci champignon și două roșii. De asemenea, puteți adăuga condimente precum oregano sau busuioc după gust și după preferințele dumneavoastră.

Se pune un vas cu apă și puțină sare la fiert la foc mic. Atunci când apa începe să clocotească se adaugă pastele și se lasă aproximativ 10 minute până vor fi gata.

Între timp, se pune o altă tigaie la încins. Se curăță ciupecile și ceapa și se toacă mărunt împreună cu roșiile. Se adaugă în tigaie cu puțin ulei și se lasă până încep să se rumenească.

Când pastele sunt gata, se scurge apa și se amestecă cu legumele, condimentându-se acest preparat după gustul și preferințele dumneavoastră. Astfel de mese se pot găti la prânz și la cina din ziua dedicată carbohidraților, fiind, de asemenea, extrem de aromat.

Rețete Dieta Rina cu vitamine pentru ziua 4

În cazul zilei de vitamine, se recomandă în mod special consumul de fructe proaspete. Pentru a diversifica dieta dumneavoastră pe parcursul acestor zile de vitamine, puteți să vă pregătiți o salată de fructe.

Veți avea nevoie de mere, kiwi, căpșuni, ananas, stafide, afine și orice alte fructe pe care le preferați. Se recomandă adăugarea unor condimente precum cacao, scorțișoară, esențe de rom sau de vanilie.

Se vor spăla foarte bine fructele și se vor decoji, dacă este cazul, urmând apoi ca acestea să fie tocate cubulețe. Se amestecă fructele împreună cu condimentele și, iată, salata dumneavoastră de fructe este gata pentru a vă oferi o masă sănătoasă și un aport nutritiv bogat în vitamine, minerale și antioxidanți!

Cum arată o listă de cumpărături simplă pentru Dieta Rina?

O listă simplă de cumpărături potrivită pentru alimentația dumneavoastră în cadrul dietei Rina poate include orice alimente preferați, singura condiție fiind consumul acestora în ziua potrivită în care se încadrează.

Desigur, nelipsite din cadrul unei liste de cumpărături vor fi alimente permise precum: fructe și legume, deoarece acestea pot fi consumate zilnic. Puteți adăuga carne slabă precum cea de pui pentru ziua de proteine, lactate, paste sau orez pentru ziua de carbohidrați, cartofi sau mazăre pentru ziua de amidon.

Puteți adăuga și ciocolata neagră pe lista dumneavoastră de cumpărături sau orice alt aliment pe care doriți să-l consumați, inclusiv prăjiturile.

Recomandările noastre pentru cei care țin Dieta Rina – Exemplu de Meniu Zilnic Detaliat

Dieta Rina - Recomandari

Luni – ziua 1

Mic Dejun

2 mere medii

Prânz

Piept de pui cu ciuperci și dolvecei

Cina

½ din porția servită la prânz de piept de pui cu ciuperci și dovlecei

Marți – ziua 2

Mic Dejun

250 de grame de amestec de afine, zmeură și căpșuni

Prânz

Mâncare de mazăre

Cina

½ din porția servită la prânz de mâncare de mazăre

Miercuri – ziua 3

Mic Dejun

Un mango mediu

Prânz

Paste cu ardei copt, usturoi și vinete

Cina

½ din porția servită la prânz de paste cu ardei copt, usturoi și vinete

Joi – ziua 4

Mic Dejun

200 de grame de mure

Prânz

Salată de fructe

Cina

Salată de legume

Vineri – ziua 5

Mic Dejun

O banană și 50 de grame de nuci

Prânz

Papricaș de pui

Cina

½ din porția servită la prânz de papricaș de pui

Sâmbătă – ziua 6

Mic Dejun

50 de grame de smochine și o pară

Prânz

Chifteluțe de dovlecei și soia la cuptor

Cina

½ din porția servită la prânz de chifeluțe de dovlecei și soia la cuptor

Duminică – ziua 7

Mic Dejun

250 de grame de caise

Prânz

Pizza vegetariană medie

Cina

½ din porția servită la prânz de pizza vegetariană medie

Dieta Rina – Menținere

Dieta Rina - Mentinere

Așa cum nutriționiștii continuă să menționeze, dieta Rina nu este o dietă pe termen scurt, însă acest stil nou de viață vă va accelera metabolismul și vă va face organele interne să funcționeze mult mai bine decât în mod normal. Pentru a vă putea bucura pe termen lung de pierderea acestor kilograme în plus, dieta Rina are și o parte de menținere care face trecerea dintre alimentația disociată a dietei, la alimentația normală pe care o are un om obișnuit.

Această menținere implică un consum de fructe dimineața, însă vine cu mici schimbări în dieta dumneavoastră. De exemplu, dacă ați consumat proteine la prânz, puteți consuma legume la cină. Se recomandă urmarea menținerii pentru o perioadă de alte 90 de zile, timp în care veți continua să scădeți în greutate, însă nu într-un ritm la fel de accelerat ca în cadrul dietei Rina.

Dieta Rina – Întrebări Frecvente:

La ce rezultate să mă aștept de la Dieta Rina?

Rezultatele dietei Rina sunt unele uimitoare: față de alte diete care promit pierderea unui număr nerealist de kilograme într-un timp deosebit de scurt, dieta Rina garantează faptul că veți pierde cel puțin 20 de kilograme pe parcursul unei perioade de 90 de zile, iar perioada de menținere a acestei diete garantează faptul că aceste kilograme nu vor mai reveni.

Stilul dumneavoastră de viață se va schimba complet, iar organismul dumneavoastră va beneficia de un metabolism accelerat, lucru ce facilitează regenerarea celulară la nivelul țesuturilor corpului uman și îl revitalizează, iar dumneavoastră vă veți simți mult mai bine, având un exces de energie debordantă pe tot parcursul zilei.

Se poate bea alcool pe durata Dietei Rina?

Nu, nu este recomandat consumul de alcool pe durata dietei Rina, deoarece afectează rata metabolismului dumneavoastră. Atunci când este consumat alcool, se pierde tot progresul pe care organismul l-a făcut în procesarea disociată a alimentelor, iar dieta va deveni mult mai puțin eficientă decât în mod normal.

De asemenea, această dietă are și un efect detoxifiant la nivelul organismului, deci necesită ca ficatul dumneavoastră să poată fi în formă maximă pentru a elimina eficient toxinele din corpul dumneavoastră.

Dieta Rina este o dietă extrem de eficientă dacă se urmează conform regulilor acesteia, așa că specialiștii nu recomandă consumul de alcool în timpul acestei diete, îngreunând procesul de pierdere a kilogramelor acumulate în plus.

Se poate ține Dieta Rina în sarcină?

Specialiștii nu recomandă urmarea unei diete alimentare cu scopul de a pierde kilogramele acumulate în plus în perioada sarcinii, însă, în cazuri de necesitate, nu s-au observat efecte negative ale Dietei Rina asupra mamei sau asupra fătului, datorită faptului că dieta Rina doar disociază felurile de alimente și nu are restricții din punct de vedere al felurilor de alimente.

Cu această dietă se poate consuma orice tip de aliment, atâta timp cât este consumat pe parcursul zilei în care se încadrează, acest lucru făcând dieta Rina una potrivită deoarece permite asimilarea rapidă a nutrienților în corpul mamei, asigurând astfel fătului o dezvoltare echilibrată și armonioasă.

Se poate tine Dieta Rina în timpul alăptării bebelușilor?

Da, Dieta Rina poate fi ținută în timpul alăptării bebelușilor, fiind bogată în proteine și în substanțe nutritive necesare atât în alimentația mamei, cât și în dezvoltarea armonioasă a bebelușului.

Alimentele consumate de către mamă sunt procesate mai bine de către organism, iar nutrieții sunt asimilați mai rapid la nivelul țesuturilor și intră în alcătuirea laptelui matern, astfel încât, acesta va asigura toți nutrienții, vitaminele și mineralele necesare unei alimentații sănătoase și a unei creștere armonioase a bebelușului.

Dieta Rina - Intrebari

Mă scapă Dieta Rina de balonare?

Da, dieta Rina are un efect pozitiv asupra tractului gastrointestinal și asupra digestiei dumneavoastră. Consumul de fructe din fiecare zi la micul dejun are rol de reglare al procesului de digestie datorită aportului bogat al fructelor în fibre ce facilitează o digestie sănătoasă și contribuie la sănătatea microflorei intestinale.

Datorită disocierii alimentelor, starea de balonare dispare, corpul dumneavoastră având îndatorirea de a descompune un singur tip de macronutrient pe zi, acest lucru facilitând o mai bună absorbție a nutrienților la nivelul țesuturilor, iar procesul de digestie va fi simplificat considerabil.

Fibrele absorb, de asemenea, substanțele rezultate în procesul de digestie care cauzează flatulența, astfel încât, starea de balonare va fi doar o amintire neplăcută a zilelor în care nu urmați dieta Rina de 90 de zile.

E bună Dieta Rina pentru bărbați?

Da, dieta Rina este o dietă care poate fi urmată de oricine, inclusiv de bărbați, având rezultate uimitoare pe termen lung. Această dietă asigură toți nutrienții necesari în dieta unei persoane normale, fiind un stil de viață extrem de sănătos.

Faptul că dieta Rina este o dietă disociată implică faptul că pe parcursul acesteia nu este necesar să urmăriți aportul caloric al dumneavoastră, de aceea, este o dietă recomandată și persoanelor care caută să își micșoreze procentul de țesut adipos din organism și să își crească masa musculară pentru un corp mult mai bine tonifiat și cu un aspect sănătos.

Dieta Rina este extrem de ușor de urmat și este recomandată atât bărbaților cât și femeilor.

Ce contraindicații are Dieta Rina?

Această dietă nu se recomandă persoanelor cu afecțiuni de tip cronic, așa cum ar fi diabetul, din cauza zilelor bogate în carbohidrați care ar putea să vă pună în pericol sănătatea sau persoanelor cu diferite afecțiuni gastrice, deoarece orice modificare în regimul acestora alimentar poate avea efecte negative asupra acestora.

De asemenea, dacă suferiți de orice alt fel de afecțiune a stării de sănătate a dumneavoastră, este recomandat să vă consultați cu un medic specialist pentru a vă asigura că această dietă disociată nu va provoca niciun fel de complicații asupra acelei patologii.

Dieta Rina – Păreri De Pe Forum

Ionela Marin

„Această dietă a fost prima mea opțiune, din cauza faptului că nu a fost necesar să îmi contorizez caloriile consumate pe parcursul zilei. Inițial, am încercat o dietă în care trebuia să fac acest lucru, însă mi s-a părut mult prea dificil și am renunțat destul de repede.

Un alt mare plus pentru mine a fost faptul că am putut să mănânc prăjituri. Eu sunt pofticioasă de fel și îmi era greu să mă abțin, însă cu dieta Rina, nici nu a fost nevoie. Am reușit să slăbesc 23 de kilograme, iar acum sunt la menținere și văd că încă mai scade, ceea ce pentru mine este un lucru fascinant!

Recomand această dietă oricărui om care are și un pic de răbdare, pentru că vă asigur că rezultatele nu vor întârzia să apară cu dieta Rina!”

George Andrei

„Eu am fost mereu pasionat de sport, însă nu reușeam să îmi definesc corpul, aveam un procent mare de grăsime în corp și orice făceam nu reușeam să îmi cresc masa musculară.

Dieta Rina a funcționat de minune pentru mine! Musculatura mea este mult mai bine definită acum, iar rezultatele nu au încetat să apară. Acest stil de viață sănătos mi-a accelerat metabolismul, iar exercițiile sportive și antrenamentele s-au dovedit a fi mult mai eficiente combinate cu acest stil de alimentație.

Dieta Rina mi-a schimbat, într-adevăr, viața!”

Ce alte diete mai recomandati in afara de Dieta Rina?

0 Shares
Copy link