Dieta Cu Hrisca Si Iaurt – Calorii, Cura De Slabire, Retete. Pareri (2020)

Hrișca a devenit populară la nivel global datorită aportului său crescut de minerale și antioxidanți. Hrișca este o sursă importantă de proteine, fibre și energie. Acest aliment nu conține gluten, deci dieta cu hrisca este perfectă pentru a vă asigura o scădere sănătoasă în greutate, fără efecte secundare negative sau reacții adverse.

Cum funcționează dieta cu hrișcă?

Hrișca este un aliment uimitor care te va ajuta în atingerea greutății ideale. Hrișca are o structură bogată în proteine, iar conform cercetătorilor, proteinele sunt esențiale într-o dietă eficientă, pentru că oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp, având și un conținut caloric scăzut.

Cum se slăbește cu dieta cu hrișcă? 

Cum se slăbește cu dieta cu hrișcă?

Alimentele care conferă o senzație de sațietate pentru un timp mai îndelungat inhibă senzația de foame pentru perioade mai lungi de timp și pot reduce numărul total de calorii pe care o persoană le consumă pe parcursul unei zile. Dieta cu hrișcă sporește senzația de sațietate, inhibă pofta de mâncare, rezultând astfel un aport caloric mai scăzut și facilitând o pierdere în greutate mai rapidă, fără prea mult efort din partea dumneavoastră.

Ce se consumă la dieta cu hrișcă? 

Meniul este extrem de simplu: puteți mânca oricât de mult terci de hrișcă vă doriți, timp de 14 zile. Puteți adăuga fructe proaspete sau uscate în terciul de hrisca. Alte alimente permise sunt: iaurt sau chefir slab în grăsimi.

De asemenea, va trebui să bei necesarul de litri de apa, recomandat de nutriționist.

Ce nu se consuma la dieta cu hrișcă? 

În dieta cu hrisca nu este recomandat să bei cafea sau băuturi care conțin cofeină, deoarece încetinesc progresul dietei. Nu este recomandat să aveți un aport crescut de zaharuri sau carbohidrați, de aceea alimentele permise pe parcursul acelor zile de dietă sunt cele sărace în grăsimi, precum iaurt sau chefir natural.

Dieta cu hrișcă - Nu consumati!

Ce gustări sănătoase se pot consuma la dieta cu hrisca?

În mod normal, nu se recomandă consumarea gustărilor, ci doar urmarea meselor regulate, însă, uneori, se poate consuma și o gustare sănătoasă, cum ar fi fructele proaspete sau uscate, în cantiăți mici. Ocazional poți, de asemenea, bea un iaurt sau un chefir, care te va ajuta la digestie, dar pe parcursul dietei este, în general, recomandat să te rezumi doar la terciul de hrisca și la cei 2-3 litri de apa recomandați.

În plus, pentru a maximiza rezultatele obținute în această dietă, se pot administra suplimente alimentare care sporesc procesele metabolice ale organismului și ajuta la eliminarea de kilograme în plus.

Cum se poate ține dieta cu hrisca la restaurant? 

Dieta cu hrisca se poate ține la restaurant prin comandarea felurilor de mâncare preparate din hrișcă, urmând strict dieta. Pentru a obține rezultate uimitoare, se recomandă să nu deviați de la alimentele recomandate în aceast regim, pentru a nu pierde progresul făcut și pentru a obține rezultate uimitoare.

Ce avantaje are dieta cu hrisca?

Dieta cu hrișcă - Avantaje

Această dietă este foarte eficientă și vei pierde cel puțin 10 kilograme într-o săptămână, acesta fiind un rezultat uimitor. Dietele mono sunt de obicei puțin costisitoare, simple și ușor de menținut, fiind consumat un singur fel de mâncare timp de 10-14 zile. De asemenea, hrișca este bogată în minerale și vitamine vitale pentru corpul uman. Așadar, nu numai că vei scăpa de kilograme în plus, ci vei și economisi bani, pentru că vei mânca doar terci de hrișcă cu fructe și vei bea 2-3 litri de apă. În unele zile de regim poți consuma chiar și iaurt sau chefir slab, însă va trebui să te abții de la cafea.

Ce dezavantaje are dieta cu hrisca?

Este recomandat să consultați medicul nutriționist înainte să urmați această dietă, deoarece este una dintre dietele care vă privează organismul de anumiți nutrienți. Această dietă nu va avea efecte negative asupra organismului, însă este bine să fiți siguri dacă acest regim vi se portivește, înainte de a-l începe.

Cum arată rețetele pentru dieta cu hrisca? 

Dieta cu hrișcă - Retete

Se ia un pahar de hrisca și se adaugă două pahare de apă fiartă, lăsându-se peste noapte vasul acoperit. Hrișca va absorbi apa până dimineața, iar a doua zi aceasta va fi gata de consumat.

Acest fel de mâncare este consumat pe tot parcursul zilei. Puteți consuma oricâtă hrisca doriți, dieta este o adevărată provocare deoarece trebuie să consumați același fel mâncare timp de două săptămâni. Din fericire, în această dietă se pot introduce 1-2 fructe pe zi, prospete sau uscate, în combinație cu terciul sau separat. Deși monotonă, dieta vă va ajuta să pierdeți treptat din kilograme și vă va oferi o stare generală de bine.

Cum arată o listă de cumpărături simplă pentru dieta cu hrisca?

O listă de cumpărături atunci când țineți dieta cu hrisca este una extrem de simplă, această dietă fiind una de tip mono, adică veți consuma același aliment timp de 10-14 zile: hrisca. Deci, lista de cumpărături va include hrișcă, fructe uscate, precum stafide, fructe goji, caise, curmale, smochine, dar și fructe proaspete, precum fructele de pădure și merele.

Recomandările noastre pentru cei care țin dieta cu hrisca

Luni

Mic Dejun

O cană de ceai de fructe de pădure neîndulcit

Prânz

Terci de hrisca cu mere

Cina

Terci de hrisca cu stafide

Marți

Mic Dejun

O cană de ceai de ghimbir cu lămâie neîndulcit

Prânz

Terci de hrisca cu afine

Cina

Terci de hrisca cu fructe Goji

Miercuri

Mic Dejun

O cană de ceai verde neîndulcit

Prânz

Terci de hrisca cu stafide

Cina

Terci de hrisca cu căpșuni

Joi

Mic Dejun

O cană de ceai de mentă neîndulcit

Prânz

Terci de hrisca cu zmeură

Cina

Terci de hrisca cu portocale confiate

Vineri

Mic Dejun

O cană de ceai de fructe neîndulcit

Prânz

Terci de hrisca cu fructe Goji

Cina

Terci de hrisca cu mere

Sâmbătă

Mic Dejun

O cană de ceai de ghimbir cu lămâie neîndulcit

Prânz

Terci de hrisca cu afine

Cina

Terci de hrisca cu mure

Duminică

Mic Dejun

O cană de ceai verde neîndulcit

Prânz

Terci de hrișcă cu zmeură

Cina

Terci de hrișcă cu stafide

Dieta cu hrisca – Menținere

Dieta cu hrisca - Menținere

La menținerea rezultatelor acestei diete uimitoare, tot ce aveți de făcut este să limitați caloriile consumate pe parcusul zilei și să nu consumați carbohidrați în exces, pentru că aceștia pot contribui la acumularea unor noi kilograme în plus.

Dieta cu hrisca – Întrebări frecvente:

Ce contraindicații are dieta cu hrisca?

Nu se recomandă urmarea dietei cu hrișcă în cazul persoanelor cu alergie la hrișcă, deoarece această dietă se bazează integral pe consumul terciului de hrișcă.

Se poate ține dieta cu hrisca în sarcină?

În general, dietele nu sunt recomandate în perioada sarcinii, însă în caz de necesitate, această dietă nu are efecte negative asupra mamei sau asupra fătului.

Se poate ține dieta cu hrisca în timpul alăptării bebelușilor?

Dieta cu hrisca - este recomandata în timpul alăptării bebelușilor?

Da, se poate ține dieta cu hrișcă în timpul alăptării bebelușilor, deoarece hrișca are un aport ridicat de minerale și vitamine, necesare atât mamei, cât și în dezvoltarea armoniasă a bebelușului.

Dieta cu hrisca – Păreri de pe forum

Adela Ionescu

Nu reușeam niciodată să mă țin de o dietă, îmi era greu să îmi pregătesc feluri de mâncare complicate și nici nu găseam timp pe parcursul zilei să consum mesele pe care trebuie să le consum în cadrul acestor diete. Așa că greutatea mea a crescut substanțial, niciodată nu am mai fost așa.

Până când o prietenă mi-a recomandat dieta cu hrișcă, mi-a zis cât se simplă este și mi-a explicat tot ce trebuie să fac. Două săptămâni mai târziu, viața mea s-a schimbat în totalitate!

A fost foarte ușor de ținut, nu a trebuit să-mi bat capul cu ce feluri de mâncare trebuie să pregătesc, a fost și foarte ușor de consumat, am putut să-mi iau prânzul la locul de muncă! Iar menținerea nu mi-a creat deloc probleme! Dieta cu Hrișcă mi-a schimbat viața!

Florin Ene

Am vrut mereu să mai scad din stratul adipos, să-mi pot lucra mușchii. Dieta cu hrișcă a fost foarte nutritivă, bogată în proteine, m-a ajutat să scad în greutate și să-mi definesc corpul, a fost tot ceea ce îmi lipsea pentru a fi ceea ce vreau să fiu! Recomand această dietă simplă tuturor!”

Ce alte diete mai recomandați, în afară de dieta cu hrisca?

0 Shares
Copy link