Dieta Cu Cartofi Si Iaurt – Forum Pareri si Rezultate (2020)

Pierderea în greutate a devenit o dorință a fiecăruia dintre noi, din cauza stilului de viață haotic pe care îl avem. Câteva schimbări în dieta noastră și un plan nutrițional bine pus la punct ar putea să facă diferența în procesul complex de evitare a excesului caloric. Pentru orice persoană care își dorește să urmeze un proces de detoxifiere a organismului, noi am alcătuit o listă simplă cu pașii de urmat, pentru a reuși garantat să scăpați de surplusul de kilograme, dar și să vă accelerați metabolismul, într-un mod sănătos.

Dieta cu cartofi și iaurt este dieta potrivită pentru dumneavoastră, pentru că furnizează organismului toți nutrienții de care acesta are nevoie! Pe parcursul acestui articol vă vom dezvălui tot ceea ce trebuie să știți despre această dietă, astfel încât să vă puteți bucura la maxim de beneficiile ei!

Cum funcționează dieta cu cartofi și iaurt?

Această dietă implică un consum exclusiv de cartof fiert și iaurt timp de cinci zile. În următoarele 2-3 zile se vor introduce treptat și alte alimente, pentru ca organismul dumneavoastră să facă o trecere ușoară între perioada dietei și stilul dumneavoastră alimentar normal.

Dieta furnizează organismului aportul necesar de utrienți și garantează astfel pierderea a cel puțin 5 kilograme în doar 5 zile. Amidonul din conținutul structurii cartofului fiert oferă minimul caloric necesar corpului uman. Când cartoful intră în contact cu apa, amidonul se umflă și dă o senzație de sațietate, inhibând pofta de mâncare.

Pofta de mâncare va fi diminuată, iar dumneavoastră vă veți simți ușor, digestia fiind îmbunătățită. De asemenea, dieta are și un ușor efect de detoxifiere, toxinele din organism fiind eliminate pe parcursul urmării acestei diete.

Cum se slăbește cu dieta cu cartofi și iaurt? 

Cum se slăbește cu dieta cu cartofi și iaurt?

Se știa încă din timpuri străvechi că un aport crescut de cartofi cauzează creșterea în greutate, însă acest lucru nu este, neapărat, adevărat. Cartofii prăjiți pot cauza într-adevăr creșterea în greutate, însă cei fierți sau copți nu sunt o amenințare. Din contră, cartofii conțin o multitudine de vitamine, diferite minerale și fibre care sporesc procesul de digestie. Alături de iaurt, consumat zilnic (mic dejun, un pahar de iaurt, cină un pahar) timp de minim 3 zile, cartoful va avea rezultate incredibile în procesul de slăbire.

Această dietă este atât de eficientă datorită aportului caloric foarte scăzut, 200 de grame de cartofi au un aport de doar 150 de calorii. Pe de altă parte, iaurtul normalizează procesele digestive și ajută la eliminarea fluidelor corporale în exces, dar și toxinelor și a altor substanțe periculoase din organism. Astfel, iaurtul la mesele principale (mic dejun – un pahar de iaurt, cină – un pahar), vă va îmbunătăți sistemul digestiv, prin efectul său ușor laxativ.

Ce se consumă la dieta cu cartofi și iaurt? 

Este permis consumul de apă, cafea neagră neîndulcită și ceai neîndulcit. Există câteva variante ale acestei diete care includ tipuri speciale de cartofi, cum ar fi cartofii dulci, însă se recomandă să rămâneți la varianta originală a dietei.

Dieta afirmă că veți putea pierde în greutate 500 de grame pe zi, dacă veți consuma doar cartofi și câte iaurt pe parcursul a 5 zile. Desigur, veți observa rezultatele imediat, chiar din ziua 1, ziua 2 sau ziua 3, însă nu trebuie să renunțați, deoarece dieta trebuie ținută timp de cel puțin 3 zile, recomandarea specialiștilor fiind să consumați doar cartofi și iaurt (cină și mic dejun) timp de 5 zile.

Această dietă a fost recomandată de către medicii nutriționiști multor vedete și a avut rezultate uimitoare, în mod special în comparație cu alte diete.

Ce nu se consumă la dieta cu cartofi și iaurt? 

În cadrul acestei diete nu se consumă niciun fel de aliment, în afară de cartofi fierți sau copți și iaurt la mesele principale (mic dejun – un pahar de iaurt, cină – un pahar). Nu este recomandat să prăjiți cartofii, deoarece dieta nu va mai fi eficientă. De asemenea, nu este recomandată o formă dură și strictă de exerciții în timpul urmării acestei diete, dar exercițiile ușoare, cum ar fi mersul sau plimbările cu bicicleta sunt recomandate.

Dacă vă gândiți la ce aport de nutrienți poate aduce o dietă bazată doar pe cartofi și iaurt, nu vă faceți griji! Dieta furnizează organismului tot ce acesta are nevoie.

Ce gustări sănătoase se pot consuma la dieta cu cartofi și iaurt?

Dieta cu cartofi si iaurt - Ce consumam?

Singurele alimente care se vor consuma pe parcursul dietei vor fi cartofii și câte iaurt. Pentru rezultate mai rapide, se poate combina dieta cu un supliment alimentar, care accelerează procesele metabolice la nivelul celulelor, pentru sporirea arderilor.

Mic dejun un iaurt, cină un iaurt, iar la prânz un cartof, timp de minim 3 zile, reprezintă rețeta ideală pentru o slăbire sigură și sănătoasă! Veți vedea rezultate chiar din ziua 1, ziua 2 sau ziua 3, pentru că dieta cu cartof și iaurt furnizează organismului toți nutrienții necesari.

Cum se poate ține dieta cu cartofi și iaurt la restaurant? 

Dieta cu cartofi și iaurt este o dietă restrictivă, astfel încât nu e ușor de urmat dacă luați masa la restaurant. Se recomandă respectarea întocmai al planului nutrițional cu alimentele sale permise, consumând astfel doar cartofi cu un pahar de iaurt (cină și mic dejun) în primele 5 zile, apoi introducând treptat legumele și carnea pe parcursul ultimelor două zile de dietă.

Ce avantaje are dieta cu cartofi și iaurt?

Dieta este foarte eficientă, având rezultate încă din ziua 1, ziua 2 sau ziua 3, și puteți pierde cel puțin 5 kilograme urmând dieta cu cartofi și iaurt. Un alt avantaj este faptul că este o dietă cu costuri foarte mici și nu este complicat de urmat.

Dieta cu cartofi și un pahar iaurt este considerată de către specialiștii din întreaga lume și o dietă de detoxifiere, deoarece facilitează eliminarea toxinelor și microorganismelor parazite din corp.

Rețeta pentru un aport crescut de fibre, potasiu, acid folic, fier și vitamina C, este simplă: mic dejun un pahar de iaurt, cină un pahar de iaurt, iar la prânz un cartof, timp de minim 3 zile.

Ce dezavantaje are dieta cu cartofi și iaurt?

Este nevoie de foarte multă determinare și voință, deoarece dieta poate deveni monotonă rapid. Veți consuma doar iaurt (cină – un pahar, mic dejun – un pahar de iaurt) și la prânz un cartof, timp de cel puțin 3 zile. Ziua 1 și ziua 2 vor fi ușoare, dar din ziua 3 veți resimți monotonia. Gândiți-vă totuși la toate beneficiile pentru sănătatea dumneavoastră!

Cum arată rețetele pentru dieta cu cartofi și iaurt? 

Dieta cu cartofi și iaurt - Ce trebuie sa stiti

Dieta nu este foarte versatilă, veți consuma doar iaurt (cină și mic dejun – un pahar de iaurt) și cartof, timp de cel puțin 3 zile. Puteți prepara o porție gustoasă de cartofi copți cu chimen. Veți avea nevoie de 4-5 cartofi de dimensiuni medii, folie de aluminiu, chimen, sare și piper.

Cartofii vor fi fierți până când vor deveni mai moi, apoi se vor scoate din apă și se vor lăsa puțin la răcit. Se vor condimenta cartofii cu chimen, sare și piper, iar apoi se vor înfășura în folie de aliminiu și se vor pune într-o tavă.

Se poziționează tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și se vor lăsa cartofii la copt timp de 15–20 minute.

Cum arată o listă de cumpărături simplă pentru dieta cu cartofi și iaurt?

O listă de cumpărături simplă pentru dieta cu cartofi și iaurt include orice fel de cartofi și iaurt simplu, fără fructe. În ultimele 2-3 zile ale dietei, se pot introduce treptate legume, cum ar fi spanac, salată, varză, roșii, dar și carne slabă de pui. Puteți include în lista de cumpărături și cafea și ceai.

Recomandările noastre pentru cei care țin dieta cu cartofi și iaurt

Dieta cu cartofi și iaurt - Recomandari

Dieta trebuie ținută pe o perioadă de cel puțin 3 zile. Recomandarea specialiștilor, pentru rezultate remarcabile, este ca dieta să fie ținută timp de 5 zile.

Luni

Mic Dejun

Un cartof fiert

Un pahar de iaurt

Prânz

Doi cartofi fierți

Un pahar de iaurt

Cina

O porție dublă de iaurt

Marți

Mic Dejun

Un pahar de iaurt

Prânz

Doi cartofi fierți

Un pahar de iaurt

Cina

Un cartof fiert

Un pahar de iaurt

Miercuri

Mic Dejun

Un cartof fiert

Prânz

Un cartof fiert

Un pahar de iaurt

Cina

Un pahar de iaurt

Joi

Mic Dejun

Un cartof fiert

Prânz

Doi cartofi fierți

Un pahar de iaurt

Cina

Un pahar de iaurt

Vineri

Mic Dejun

Un pahar de iaurt

Prânz

Doi cartofi fierți

Un pahar de iaurt

Cina

Un cartof fiert

Un pahar de iaurt

Sâmbătă

Mic Dejun

Un cartof fiert

Un pahar de iaurt

Prânz

Salată de legume

Un ou fiert

Cina

Doi cartofi fierți

Un pahar de iaurt

Duminică

Mic Dejun

Un pahar de iaurt

Un cartof fiert

Prânz

100 grame piept de pui

O salată de legume

Cina

Un cartof fiert

Un pahar de iaurt

Salată de legume

Dieta cu cartofi si iaurt – menținere

Dieta cu cartofi si iaurt – menținere

Această dietă are și o fază de menținere, în care se face treptat trecerea de la alimentația restrictivă de pe parcursul dietei la alimentația normală, potrivită stilului dumneavoastră de viață.

Desigur, menținerea greutății atinse la încheierea dietei poate fi făcută prin combinarea unei diete normale și echilibrate cu exerciții fizice ușoare de cel puțin trei ori pe săptămână.

Dieta cu cartofi și iaurt – Întrebări frecvente:

Dieta cu cartofi și iaurt - Tot ce trebuie sa stii

Ce contraindicații are dieta cu cartofi și iaurt?

Dieta cu cartofi și iaurt nu este recomandată persoanelor care suferă de orice fel de afecțiune la nivelul organismului, deoarece poate cauza complicații ale acelei patologii. Se recomandă consultarea unui medic specialist înainte de a urma această dietă.

Se poate ține dieta cu cartofi și iaurt în sarcină?

Nu, dieta cu cartofi și iaurt nu este recomandată în sarcină pentru că nu asigură toți nutrienții necesari dezvoltării armonioase și echilibrate a fătului și pentru a menține starea de sănătate a mamei.

Se poate ține dieta cu cartofi și iaurt în timpul alăptării bebelușilor?

Nu, dieta cu cartofi și iaurt nu este recomandată în timpul alăptării bebelușilor deoarece este o dietă foarte restrictivă ce nu oferă o alimentație diversificată și cu un aport bogat în nutrienți necesari pentru a asigura creșterea și dezvoltarea bebelușului.

Dieta cu cartofi și iaurt – Păreri de pe forum

Georgeta Baciu

Trebuia neapărat să slăbesc cel puțin 4 kilograme pentru a putea face față unei intervenții chirurgicale. Greutatea mea mă împiedica să pot face față anesteziei necesare pentru a putea avea această intervenție. Atunci, medicul mi-a recomandat să urmez această dietă cu cartofi și iaurt.

Și a fost exact dieta de care am avut nevoie! Detoxifierea organismului rezultată în urma acestei diete a fost un beneficiu care m-a făcut să pot să am intervenția chirurgicală fără alte complicații, am reușit să pierd 7 kilograme doar urmând această dietă.

A fost și extrem de ușor de urmat, nu a fost necesar să îmi gătesc feluri de mâncare complicate, care m-ar fi solicitat foarte mult. Recomand dieta cu cartofi și iaurt, rezultatele vor vorbi de la sine!”

Ce alte diete mai recomandați în afară de dieta cu cartofi și iaurt?

0 Shares
Copy link