Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric (Guta) Din Articulatii si Organism (2020)

Cum ne putem folosi de ceai pentru eliminarea acidului uric

Acidul uric este produsul metabolismului.

Principalele surse de acid uric sunt ficatul și mucoasa intestinală, drumul acestuia pleacă de la ficat, ajungând la rinichi, iar restul în tractul gastrointestinal.

Din cauza alimentației nesănătoase, în organism se acumulează purine, aceste deșeuri metabolice în urma descompunerii proteinelor din băuturi alcoolice și cafea.

Prezența unei cantități de acid uric în organism este normală, problema apare în momentul în care este peste limită.

Acesta poate provoca următoarele afecțiuni: insuficiență renală, gută, limfoame, cetoacidoză, hipotiroidism, rinichi polichistic, sindrom down și multe alte probleme, de aceea acidul uric trebuie eliminat din corp.

Vestea bună este că există metode de eliminare a acidului uric, metode pe care le puteți afla în cele ce urmează.

Ceaiul negru

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric - Ceai negru

Are o concentrație mare de antioxidanți, ceea ce înseamnă că-l face o armă eficientă în lupta cu nivelul mare de acid uric. Pe lângă surplusul de acid uric, radicalii liberi nu pot să afecteze organismul în momentul în care se consumă regulat ceai negru.

Este un bun tonic și energizant, previne cancerul și susține sistemul imunitar, având abilitatea de a combate virușii și bacteriile care pot să destabilizeze corpul. De asemenea, acest remediu natural din plante este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru guta.

Ceaiul de anghinare

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric - Ceai de cicoare

Este extrem de benefic pentru organism și implicit pentru eliminarea excesului de acid uric. Pentru prepararea ceaiului vă trebuie o anghinare și aproximativ 2 căni de apă.

Anghinarele au în compoziția lor acid linoleic, oleic și cafeic. Acești acizi sunt absorbiți de către organism, facilitând descompunerea purinelor din sânge și eliminarea lor.

Pentru a prepara unui ceai pentru guta, trebuie să tăiați frunzele exterioare ale anghinarei, să puneți apă într-o oală și, din momentul în care a dat primul clocot, să adăugați frunzele de anghinare moi.

Totul trebuie să fiarbă aproximativ 5 minute, iar băutura rezultată se bea de 2 ori pe zi, tratamentul trebuind să dureze 2 săptămâni.

Ceai de păpădie

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric - Ceai de papadie

Păpădia nu este doar foarte frumoasă și colorată, proprietățile sale sunt intens valorificate în diferite preparate, fiind o adevărată comoară pentru sănătate, care ajută din multe puncte de vedere și în nenumărate cazuri.

Însă, acum ne oprim asupra efectului său privind excesul de acid uric. Componentele sale duc la îmbunătățirea funcției renale și hepatice, la eliminarea acidului uric și a retenției de apă din organism. Este de asemenea ideală și ca ceai pt guta.

Se poate găsi în multe farmacii sau magazine naturiste, însă cel mai bun rezultat o să-l aveți dacă o să culegeți florile de păpădie și le lăsați la uscat la soare câteva zile. Astfel, veți prepara singuri propriul vostru remediu natural, care vă ajută în numeroase cazuri.

Bătura se prepară din 5 grame de petale de păpădie și 250 de mililitri de apă. Florile se pun într-o cană, iar peste acestea se toarnă apa fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se bea.

Tratamentul trebuie să dureze minim 2 săptămâni.

Ceaiul de urzică

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric - Ceai de urzica

Este folosit de secole pentru purificarea sângelui. Are abilitatea de a reduce toate inflamațiile provocate de nivelul ridicat de acid uric și de a descompune purinele acumulate.

Mai mult decât atât, urzica este de ajutor în eliminarea pietrelor și cristalelor care se pot forma la rinichi.

Ba mai mult, este foarte simplu de preparat. Aveți nevoie de 5 grame de urzici și o cană de apă. Apa fierbinte se toarnă peste urzici și se lasă la infuzat 15 minute, apoi se consumă ca atare.

Ceai de armurariu

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric - Ceai de armurariu

Funcțiile excretoare ale corpului sunt puternic îmbunătățite în momentul în care se consumă regulat această băutură. Acești muguri au multe proprietăți antioxidante, ajutând ficatul să funcționeze corect și curățând sângele de toxine, prevenind hiperuricemia.

Dacă doriți să preparați unul dintre cele mai bune remedii naturale, prin care acidul uric și nivelul acestuia vor fi reglate, aveți nevoie de 30 de grame de muguri de armurariu și aproximativ 200 de mililitri de apă.

Mugurii trebuie pisați, iar dacă aveți un mojar cu pistil o să vă ajute mult în acest sens. Apa se încălzește pe aragaz, iar când a dat în clocot, se toarnă armurariul pisat.

Ceaiul trebuie să stea pe foc 5 minute, pentru a scoate din plantă toate proprietățile uimitoare, iar după ce a fiert, 10 minute se lasă la răcit.

Băutura rezultată se bea de obicei dimineața, pe stomacul gol, iar durata tratamentului este de 3 săptămâni.

Ceaiul de coada calului

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric - Ceai de coada calului

Provoacă producția de urină, eliminând acidul uric și alte deșeuri care pot să se lipească de organe și țesuturi.

Băutura miraculoasă se prepară din 15 grame din această plantă și 250 de grame de apă. Lingura de coada calului se adaugă peste apa ce a dat în clocot, amestecul trebuind să stea la infuzat aproximativ 10 minute.

Tratamentul cu remediul natural din coada calului trebuie să se bea pe o durată de 3 săptămâni.

Ceai de gheara-diavolului

Ceai de gheara-diavolului

Nu multă lume știe de gheara-diavolului, însă această plantă are puteri curative extrem de eficiente, reglând nivelul de acid uric, dar și alte toxine și deșeuri din organism.

Rădăcina ghearei-diavolului are efect asupra mușchilor și articulațiilor afectate de acidul uric, eliminând durerea și îmbunătățind starea lor.

Planta se poate găsi la farmacie sau la magazinele naturiste, și este unul dintre cele mai bune calmate naturale pe care le puteți consuma sub formă de infuzie.

Întrebări frecvente

Care este cel mai gustos ceai pentru acidul uric?

În cazul în care vă sunt pe plac ceaiurile de plante, toate cele de mai sus sunt foarte gustoase, mai puțin poate ceaiul negru, care poate este puțin mai amar.

Ceaiul de coada calului are o aromă foarte plăcută, la fel și cel de urzici. Depinde acum și de concentrația de plante pe care o folosiți pentru a prepara ceaiul.

Este evident că, în cazul în care puneți mai multe plante uscate, acesta va avea un gust mai pregnant, însă toate tipurile de infuzii pot fi îmbunătățite la gust, prin adăugarea unei lingurițe de miere sau a 50 de mililitri de lapte.

Ce planta elimina acidul uric?

Ceaiurile de coada-calului, gheara-diavolului, anghinare, păpădie, ceaiul negru și cel de urzici ajută în lupta contra acidului uric.

Însă, pentru a preveni acumularea acestei substanțe trebuie să aveți un stil de viață sănătos, cu o alimentație bazată pe multe fructe, cereale integrale și legume.

Citricele sunt extraordinare pentru că sunt bogate în antioxidanți și vitamine, la fel și ovăzul și căpșunile. În plus, puteți încerca, pe lângă consumarea ceaiurilor mai sus recomandate, să adăugați în dieta dumneavoastră fructe, precum portocala și banana, si acidul uric se va regla imediat!

0 Shares
Copy link