Ceai De Foi De Dafin – Beneficii si Contraindicatii (2020)

Folosim de multe ori frunzele de dafin în diferite tipuri de mâncăruri, tocănițe și sosuri, pentru că oferă un gust aromat și specific preparatelor. V-ați gândit vreodată cât de benefic este ceaiul de dafin pentru organism, în schimb?

Foarte puține persoane folosesc dafinul, sau cum i se mai spune, „laurul”, pentru a pregăti ceai, însă noi o să vă oferim câteva argumente convingătoare pentru care trebuie să începeți și dumneavoastră să consumați chiar acum această băutură miraculoasă și doar aparent banală.

Frunzele de dafin, medicament pentru sistemul gastrointestinal, pentru aparatul respirator, inimă, dureri menstruale și procese inflamatorii, s-au dovedit de-a lungul timpului a fi o comoară pentru sănătate, încă nedescoperită de multă lume.

Ce beneficii și proprietăți regăsim într-un ceai de foaie de dafin?

O ceașcă de ceai de dafin este o sursă bogată de minerale esențiale pentru organism.

În primul rând, o singură frunză este un cocktail de micronutrienți, deși nu multă lume este conștientă de asta. Mulți oameni scot frunza de dafin din mâncare și o aruncă, crezând că singurul său rol este de a îmbogăți gustul mâncării, însă dafinul conține mulți micronutrienți și macronutrienți, importanți pentru organism.

Ceai de dafin - sursă bogată de minerale

O lingură de frunze măcinate are aproximativ 5 calorii și conține multă vitamina A, vitamina C, B6, mangan, fier și calciu. În plus, conține 2% ulei esențial, acesta având acțiune antioxidantă asupra organismului.

O ceașcă de ceai de dafin este o bogăție de minerale vitale pentru organism. În plus, această plantă se găsește pe rafturile fiecărui magazin.

Ceai de dafin – tratament pentru migrene

Un ceai de dafin poate să aibă multiple beneficii asupra durerilor de cap. Ceaiul pentru tratarea migrenelor se prepară din 3 frunze, coaja de la o singură portocală și aproximativ un litru de apă clocotită.

Toate aceste ingrediente se lasă la fiert și la infuzat timp de 10 minute, după care băutura se ia de pe foc.

Acest ceai de dafin se bea atât de stomacul gol, cât și în momentul când apare o migrenă, fiind un remediu natural, înlocuitor al multor pastile din farmacie.

O cană de ceai de foi de dafin se poate bea și în loc de apă, prevenind astfel din timp apariția durerilor de cap viitoare.

Ceai de dafin – bun pentru digestie

Folositi ceai de dafin pentru digestie
Herbal tea

Băutura ceai de dafin este foarte eficientă și în reglarea funcțiilor gastrointestinale. Frunzele folosite în ceai au acțiune diuretică și antivomitivă, fiind recomandate de către specialiști în tratarea cazurilor de intoxicații.

Consumul de ceai de dafin ajută și la eliminarea substanțelor dăunătoare și toxice din organism. În cazul în care aveți crampe abdominale, frunzele de dafin sunt un remediu eficient pentru calmarea acestora, fiind benefice și în cazul sindromului de colon iritabil.

Consumat regulat, acest tip de ceai duce la reglarea funcțiilor digestive și la stimularea corectă a digestiei.

În perioada sensibilă a lunii, femeile pot consuma ceai de dafin pentru a ameliora crampele specifice.

Ceai de dafin – scade riscul apariției bolilor cardiovasculare

Un studiu a constatat că o cantitate mică de pulbere din frunzele acestei plante, de la una până la trei grame, administrată zilnic, a fost asociată cu un nivel de colesterol cu ​​26% mai scăzut.

Un nivel de colesterol crescut este implicat direct în apariția bolilor de inimă, de unde și legătura consumului de ceai de dafin cu apariția bolilor cardiovasculare.

Desigur, este important să rețineți că adăugarea de frunze de dafin în rutina dumneavoastră zilnică, chiar și având în vedere toate aceste beneficii, nu este suficient de puternică pentru a lucra împotriva obiceiurilor alimentare și a stilului de viață care dăunează sănătății inimii; acesta funcționează cel mai bine împreună cu alte obiceiuri sănătoase!

Dafinul îmbunătățește sistemul imunitar

Frunzele de dafin au o influență pozitivă asupra sistemului imunitar, întrucât au cantități destul de importante de vitamina C.

De asemenea, o băutură din frunze de dafin este un instrument excelent, pe care fiecare gospodină îl are la îndemână în momentul în care simte nevoia de a da un impuls sistemului imunitar, atât ei, cât și celor din jur.

Vitamina C și vitamina A sunt micronutrienți foarte importanți pentru sprijinirea sistemului imunitar. În plus, frunzele de dafin se prezintă ca o barieră împotriva virusurilor, având proprietăți antibacteriene, care pot să protejeze corpul de anumite boli.

Ceaiul de dafin îmbunătățește sistemul imunitar

Ceai de dafin – scade tensiunea arterială

Consumul regulat al acestei plante ajută la scăderea tensiunii arteriale și promovează sănătatea inimii. Acest lucru se datorează în principal combinației de potasiu, antioxidanți și fier din frunzele de dafin.

Potasiul este foarte bun pentru păstrarea sănătății inimii, reglând ritmul cardiac și scăzând, de asemenea, și tensiunea arterială.

Antioxidanții combat inflamația și protejează inima împotriva radicalilor liberi din exterior, aceștia fiind legați de apariția bolilor de inimă.

Cât despre fier, acesta protejează împotriva bolilor cardiace.

Cum de prepară și cum se consumă un ceai de dafin?

Cum se prepara ceaiul de dafin?

Cât despre prepararea ceaiului, acesta se poate prepara doar din frunzele plantei, sau se poate adăuga și coaja unei portocale, pentru a-l schimba puțin la gust, deoarece tinde să fie puțin puternic.

Se iau 4 frunze și coaja de portocală și se adaugă într-un litru de apă fierbinte. Acest amestec trebuie să stea la infuzat timp de cel puțin 4 ore, sau, cel mai bine, îl preparați seara și până dimineața plantele își împrăștie toate proprietățile în apă, oferind o băutură plină de vitamine, pe care să o consumați dimineața pe stomacul gol, fie caldă sau rece, după preferințe.

Pentru răgușeală se prepară un ceai mai puternic, din 10 foi de dafin și o cană de apă fierbinte. Această cană trebuie să fie consumată pe timp de zi. Veți resimți instant efecte incredibile date de foile de dafin!

Ceai de dafin – întrebări frecvente:

Ce contraindicații are? 

Contraindicațiile se adresează femeilor însărcinate, deoarece nu există studii în acest sens care să demonstreze dacă există sau nu efecte secundare asupra sarcinii.

Diabeticii ar trebui, de asemenea, să fie atenți la cantitatea de ceai consumată, deoarece poate să încurajeze fluctuația glicemiei în sânge.

Este bun pentru păr?

Da, este foarte bun pentru păr, deoarece acționează eficient asupra mătreții, asigurând eliminarea eficientă a acesteia, dar și asupra căderii părului. Tot ce trebuie să faceți este să vă clătiți părul cu o infuzie din apă caldă și una-două frunze de dafin, iar podoaba capilară va fi mult mai frumoasă și sănătoasă.

Este bun pentru diabet?

Da, este bun și pentru diabet, având un efect hipoglicemic asupra celor care suferă de diabet, îmbunătățind metabolizarea insulinei și a glucozei, datorită polifenolului din frunze de dafin, o substanță activă ce ajută la controlarea nivelului de zahăr din sânge.

Ceaiul de dafin ajută la slăbit?

Ceaiul de dafin este eficient și pentru eliminarea câtorva kilograme în plus, având multe proprietăți antioxidante și vindecătoare. Folosite în combinație cu scorțișoară, frunzele de dafin sunt un inamic al țesutului adipos.

Este bun ceaiul de dafin pentru articulații?

Este bun ceaiul de dafin pentru articulatii?

Da, ceaiul de dafin este bun și pentru articulații, având acțiune promptă atât externă, cât și internă. Compresele din ceai de dafin sunt eficiente în eliminarea durerilor articulare, calmând inflamația datorită acțiunii antiinflamatore.

Se poate bea ceai de dafin în timpul sarcinii?

Consumul de ceai de dafin este foarte sănătos pentru organism. În mod normal nu ar trebui să afecteze sarcina sau fătul, însă nu există suficiente cercetări în acest sens, tocmai de aceea noi recomandăm să întrebați medicul înainte de a-l bea.

Ceaiul de dafin provoacă avortul?

O metodă veche povestește că decoctul de dafin poate provoca avortul. Însă nu există dovezi clare ale acestei afirmații, iar amestecul pe care ar trebui să-l beți pentru a provoca avortul trebuie să fie extrem de concentrat.

Este bun ceaiul de dafin pentru durerile menstruale?

Da, este benefic în acea perioadă a lunii a femeilor, deoarece frunzele de dafin, datorită compoziției lor, au capacitatea de a calma crampele mentruale. În plus, poate să regleze și ciclul mentrual.

Este bun ceaiul de dafin pentru insomnie?

Este bun ceaiul de dafin pentru insomnie, deoarece relaxează foarte mult corpul. Este foarte eficient în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnia, relaxând funcțiile creierului.

Se folosește ceai de dafin pentru tuse?

Ceaiul de dafin se folosește și pentru a calma tusea, important fiind în acest caz să preparați un ceai mai concentrat și să-l beți cald. Ameliorează afecțiunile respiratorii, stimulând expectorația și participând activ la procesul de vindecare a unor boli sezoniere, precum răceala sau a gripa.

0 Shares
Copy link