Avocado – Beneficii, Proprietati, Contraindicatii (2020)

Avocado - Beneficii

Avocado este un fruct de culoare verde deschis, cu o coajă texturată și închisă la culoare. Este cunoscut și sub denumirea de „perele aligatorului” sau „fructul – unt” datorită faptului că pulpa acestuia este deosebit de cremoasă. De asemenea, este recunoscut la nivel global pentru utilizarea sa în producerea sosului de guacamole, sosul preferat de către oamenii din lumea întreagă.

Este destul de bogat în kilocalorii, porția zilnică recomandată fiind mai mică decât ne-am aștepta: o treime de avocado sau aproximativ 50 de grame. Însă această porție asigură un procent crescut din nutrienții, vitaminele și mineralele din doza zilnică recomandă a unui adult.

În acest articol, vom afla mai multe despre efectele pozitive și proprietățile miraculoase ale acestui fruct dens în nutrienți, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura la maxim de proprietățile sale!

Ce Beneficii și Proprietăți Regăsim în Avocado? 

Avocado are un conținut nutritiv deosebit

Avocado este un aliment sănătos și bogat în nutrienți care vă poate ajuta să vă măriți consumul zilnic de fructe. Alimentele dense în nutrienți sunt acele alimente care oferă cantități importante de minerale, fibre și ale substanțe nutritive, având însă valoarea calorică scăzută. O treime dintr-un avocado mediu (adică aproximativ 50 de grame) are 80 de kilocalorii și contribuie cu mai mult de 20 de vitamine și minerale în alimentația dumneavoastră.

Avocado beneficii - are un bogat conținut nutritiv

De asemenea, este o sursă importantă de fibre, conținând aproximativ 11% din doza zilnică recomandată, acid folic, aproximativ 10 % din doza zilnică recomandată, fier 2% din doza zilnică recomandată, vitamina K, acid pantotenic, cupru, dar și de grăsimi sănătoase.

Cu atât de multe rețete delicioase, pasul cel mai greu pe care îl veți avea de făcut va fi deciderea modului de gătire al avocadolui pentru a-l încorpora în dieta dumneavoastră! Avocado beneficii sunt prezente sub o mulțime de forme, însă, la fel ca și în cazul altor fructe, consumul prea mult strică.

Avocado conține mai mult potasiu decât bananele

Fructele de avocado au un conținut de trei ori mai mare de potasiu decât o banană, 100 de grame conținând 487 miligrame de potasiu, aproximativ 20% din doza zilnică recomandată. De asemenea, are și un aport foarte scăzut de sodiu, fiind alimentul perfect în cazul în care urmați o dietă săracă în sare. Ajută la menținerea normală a circulației sangvine și a sistemului nervos și transportă nutrienții către celule pentru a asigura mușchilor funcționalitatea adecvată.

De asemenea este și o sursă importantă de vitamina K și de acid folic. Aceste minerale, împreună cu potasiul, asigură funcționarea optimă a organismului dumneavoastră, prin menținerea sănătății organelor și prin contribuirea activă în procesele de regenerare la nivelul celulelor, revitalizând întreg organismul.

Avocado conține o cantitate deosebită de acizi grași monosaturați ce contribuie la o inimă sănătoasă

Avocado contine o cantitate mare de acizi grasi mononesaturati

Fructele de avocado aduc vești bune și pentru sistemul dumneavoastră circulator, în special pentru arterele dumneavoastră, de asemenea. Beneficiile avocado sunt cunoscute, datorită cantității ridicate de acizi grași monosaturați din structura lui, ce previn formarea plăcilor aterosclerotice și a grăsimii la pereții vaselor de sânge, acest lucru facilitând circulația sângelui fără probleme.

Din cauza acestor depuneri, fluxul sanguin este îngreunat, iar dumneavoastră veți obosi mai repede, veți avea o tensiune peste valorile normale, crescând riscul complicațiilor precum atacul vascular cerebral sau tromboflebita.

De asemenea, potasiul din componența avocadolui are o acțiune de prevenție a calcifierii vasculare a arterelor, dar și a altor boli cardiovasculare.

Avocado conține o cantitate deosebită de fibre

Avocado contine o cantitate mare de fibre

Avocado sunt alcătuiți în mod special din potasiu cu acțiune benefică în diminuarea tensiunii sângelui. Jumătate de avocado conține aproape 5 grame de fibre, ceea ce reprezintă 20% din cantitatea necesară înt-o zi.

Fie că este consumat sub formă de guacamole, pe pâine integrală sau în salată, avocado este consumat pentru savoarea lui și pentru beneficiile pe care le aduce asupra organismului. Datorită aportului său bogat în fibre, fructele de avocado contribuie la funcționarea optimă a tractului dumneavoastră gastrointestinal, eliminând afecțiuni la nivelul sistemului digestiv, cum ar fi refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea.

Consumul de avocado contribuie la scaderea colesterolului si a trigliceridelor

Grăsimile ce se regăsesc în avocado sunt majoritatea mononesaturate care, dacă sunt consumate în locul alimentelor bogate în grăsimi saturate, pot ajuta la menținerea unui nivel optim al colesterolului.

Datorită acestor grăsimi bune, fructele de avocado contribuie activ la scăderea nivelului de colesterol negativ, fără să afecteze nivelul colesterolul bun. Printre avantaje regăsim diminuarea trigliceridelor și acțiune benefică asupra inimii dumneavoastră, împiedicând depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge și obstrucționarea acestora.

Avocado este delicios și ușor de încorporat în dieta dumneavoastră

Avocado este ușor de încorporat în dieta dumneavoastră

Avocado proprietati îl fac un aliment deosebit de versatil, datorită gustului său savuros și al texturii sale cremoase. Devine astfel extrem de ușor de introdus în dieta dumneavoastră, fără a fi nevoie să depuneți un efort considerabil pentru a găsi modul perfect de a-l încorpora în alimentația dumneavoastră.

Avocado poate fi consumat proaspăt, crud, sau gătit într-o multitudine de feluri de mâncare, de la salată până la quesadilla cu pui și avocado, somon cu avocado sau chiar guacamole.

Cum Se Consumă și Cu Ce Se Mănâncă Avocado?

Avocadoul poate fi consumat atât crud, copt, cât și încorporat și preparat în diferite feluri de mâncare. Unul dintre cele mai bune feluri de a vă bucura de un avocado este să-l consumați proaspăt, asezonat cu puțină sare și piper. Puteți adăuga, de asemenea, suc de lămâie, paprica sau oțet balsamic.

Salata de avocado copt este un alt mod de include fructul în dieta dumneavoastră, fără a depune prea mult efort: pur și simplu adăugați câteva felii în felul dumneavoastră preferat de salată. Fructul de avocado copt are un gust neutru și o consistență cremoasă, nici sărat și nici amar.

Acesta poate fi consumat și la micul dejun, sub formă de guacamole, prin adăugarea usturoiului în pregătirea pastei. Aceasta poate fi apoi consumată cu biscuții dumneavoastră preferați sau cu pâine integrală. Această gustare ușor de pregătit poate fi servită oricând pe parcursul zilei.

Întrebări Frecvente Despre Avocado:

Avogado beneficii si contraindicatii

Ce contraindicații are avocado?

Avocado nu prezintă contraindicații dacă este consumat în cantități obișnuite. Specialiștii nu recomandă consumul de dacă aveți alergii la acest fruct. Simptomele acestor alergii pot include urticariile, pielea umflată, eczeme, mâncărimi. Dacă prezentați aceste simptome, opriți consumul de avocado și consultați imediat un medic specialist.

Avocado se mănânca crud?

Da, avocado se poate consuma crud, precum oricare alt fruct! Cu puține condimente poate deveni o gustare extrem de nutritivă și savurată. Puteți să îl consuma crud pur și simplu adăugându-i condimente precum sare și piper sau sub formă de guacamole, încorporându-l în micul dumneavoastră dejun pentru un aport debordant de energie!

Ce beneficii are avocado pentru bărbați?

Avocado beneficii pentru barbati

Beneficii avocado pentru bărbați prin conținutul crescut de zinc, mineral care crește nivelul de testosteron din corpul bărbaților. De asemenea, este și o sursă de vitamina E care îmbunătățește calitatea spermei.

Nutrienții și vitaminele din structura avocadolui oferă energie și un libido sănătos. Aportul de grăsimi monosaturate conținute protejează inima și diminuează colesterolul, iar vitamina B6 vă oferă energia și apetitul sexual pentru a vă trăi viața din plin!

Ce beneficii are avocado pentru ten?

Avocado are o acțiune foarte complexă asupra tenului. În primul rând, hidratează în profunzime pielea, datorită antioxidanților precum beta-carotenul, lecitina și acidul linoleic care acționează din interior spre exerior, luptând activ împotriva radicalilor liberi de oxigen și a poluanților. Vitamina E are un efect benefic și asupra buzelor uscate.

Beneficiile date de avocado în ceea ce privește slăbitul sunt numeroase, facilitând acest proces fără ca dumneavoastră să depuneți un efort suplimentar. Deși avocado calorii sunt prezente în număr mare, o porție de 50 de grame conține 80 de kilocalorii, deci este foarte ușoară includerea acestuia în dieta dumneavoastră. Pierderea în greutate necesită un aport mai scăzut de kilocalorii decât cele consumate. Importat este să nu abuzați de el deoarece în cantități mari de calorii avocado, poate avea efectul advers-îngrășarea.

Ce beneficii are avocado pentru slăbit?

Avocado este un fruct?

Da, avocado este un fruct provenit de la arborele de avocado. Savoarea acestuia îl face deosebit de versatil, iar valoarea sa nutrițională îl încadrează mai mult în categoria legumelor, având un aport important de nutrienți, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Avocado este un fruct

Ce vitamine conține Avocado?

Avocado conține în structura sa aproximativ 20 de vitamine, dintre care cele mai importante sunt niacina, cunoscută și sub denumirea de Vitamina B3, riboflavină sau vitamina B2 și acidul pantotenic toate acestea contribuind activ pentru menținerea stării de sănătate a organismului dumneavoastră, dar și la procesele de regenerare ale țesuturilor corpului uman.

0 Shares
Copy link