Unul dintre cele mai vechi fructe din lume îți garantează o sănătate puternică și o fertilitate bună. Cei ce îl consumă sunt foarte mulțumiți de puterea lui de vindecare!

Pe lângă faptul că rodia este un fruct foarte nutritiv, bogat în antioxidanți, aceasta a fost considerată timp de secole un simbol al sănătății, fertilității și a vieții veșnice! 

În multe culturi și religii, se pot găsi scrieri, și este considerată ca fiind una dintre cele mai vechi fructe din lume. Studiile recente confirmă că rodia este unul dintre fructele cu puteri vindecătoare, datorită efectelor benefice asupra sistemului cardiovascular, nervos și osos. Aceasta conține cantități mari de vitamina C, B5, potasiu, acizi organici și zaharuri. Substanțele din rodie inhibă cancerul la sân, colon și leucemia!

Pentru o imunitate bună, experții recomandă consumul a 2.5 decilitri de suc proaspăt de rodie. Rodia este de asemenea bogată în fitoestrogeni care facilitează simptomele menopauzei și perioada de premenopauză, schimbările de stări de spirit, traspirații nocturne și lipsa libidoului.

Aceasta îmbunătățește erecția și calitatea spermei. Utilizarea rodiei în bucătărie este diversificată. Poate fi folosită în prăjituri, siropuri, sucuri sau ceai. Uleiul de rodie este ideal pentru masaj, acesta putând fi folosit oral și topic. Din ulei se mai poate prepara și săpun sau alte produse de înfrumusețare.