Un dentist s-a dat de gol si i-a spus pacientului cu ce trebuie sa-si clateasca gura ca sa scape de tartru! Vezi și tu secretul până când nu este șters:

Un dentist i s-a confesat pacientului sau, din greseala, in timp ce ii igieniza dintii inainte de interventia stomatologica. Dentistul i-a spus lui I. A. despre tartru: cum se formeaza, cum pot fi evitate depunerile placilor dentare si care sunt riscurile acestea pentru sanatate.

„Medicul stomatolog mi-a povestit ca si el a avut probleme cu tartrul. A renuntat la fumat si a inceput sa isi curete dintii cu apa si sare. Treptat, vazand ca aceasta combinatie nu are efectele dorite, a incercat o noua reteta adaugand cateva ingrediente in plus”, marturiseste I.A.

Ingredientele folosite de medicul dentist pentru a scapa de tartru sunt: o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de ceasca de apa oxigenata, jumatate de lingurita de sare si putin suc de aloe vera.
Se face gargara cu acest amestec vreme de 15-20 de secunde, iar apoi se realizeaza periajul normal.

O alta reteta pentru a scapa de tartru
Daca vrei sa scapi de tartru, o poti face utilizand cateva ingrediente banale. Ai nevoie de zeama de la o jumatate de lamaie, 2 picaturi de ulei de menta, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si 100 de mililitri de apa.

CITEȘTE ȘI: Dermatologii ne avertizează! Dacă și tu folosești așa ceva, ar trebui să te oprești imediat. Este extrem de periculos pentru sănătatea ta. Iată de ce:

Ai şi tu un astfel de burete acasă? Te simţi bine atunci când îl foloseşti şi crezi că este mai eficient decât un burete normal? Se pare că este extrem de periculos pentru sănătatea noastră. Dermatologii avertizează asupra faptului că toate celulele pielii care sunt îndepărtate cu ajutorul acestui burete, se depun între straturi şi în materialul acestuia.

După utilizare buretele râmâne in baie, iar toata umezeala ajută ca bacteriile din burete să se dezvolte mult mai repede.

Desigur că nu vrem ca la următorul duş să ne spălam cu toate bacteriile rămase în burete! Mai mult, dacă îl folosim după epilare, ne putem trezi cu o infecţie la nivelul pielii de toată fumuseţea!

Pentru a evita aceste neplăceri este indicat să spălam foarte bine buretele şi să nu îl lăsăm să se usuce în baie! Acesta ar trebui înlocuit o dată la câteva luni. Dacă simţiţi un miros ciudat, aruncaţi-l imediat!