Special pentru toate femeile: O mască facială care îndepărtează imperfecțiunile:

Ai nevoie de o mască facială eficientă, care să te ajute să îndepărtezi punctele negre, acneea și imperfecțiunile? Nu ezita să încerci produsul natural de mai jos!

Aspectul pielii ne preocupă pe mulți dintre noi. Punctele negre, petele și alte imperfecțiuni asemănătoare reprezintă probleme frecvente pe care vrem să le remediem folosind o mască facială. Din păcate, pielea este expusă zilnic mai multor factori care o slăbesc și provoacă, printre altele, înfundarea porilor, apariția petelor și declanșarea tulburărilor cutanate.

O problemă pe care nu o putem trece cu vederea este faptul că produsele cosmetice din comerț destinate remedierii acestor probleme sunt deseori foarte scumpe. Totodată, multe dintre ele conțin substanțe agresive care pot provoca reacții alergice nedorite.Vestea bună este că avem la dispoziție anumite tratamente naturale care, fără a ne goli portofelul, tratează problemele cutanate și revigorează pielea fără a provoca efecte secundare. În articolul de azi vrem să îți prezentăm o mască facială „verde” foarte interesantă. Aceasta se preparată cu ingrediente care, atunci când sunt combinate, îndepărtează murdăria în exces și impuritățile. Ești pregătită să o încerci?

O mască facială verde care combate imperfecțiunile cutanate: Următoarea mască facială naturală se prepară cu ingrediente ca argila verde, zeama de lămâie și mierea. Acest produs naturist prezintă proprietăți exfoliante care, după aplicare, echilibrează pH-ul pielii și acțiunea glandelor sebacee. Pe măsură ce penetrează porii în profunzime, masca îi desfundă și îndepărtează punctele negre, astfel încât fața să arate din nou impecabil. Mai mult, acest tratament natural facilitează îndepărtarea celulelor moarte și a celorlalți compuși volatili care tind să se acumuleze pe suprafața pielii. Un alt avantaj al acestei măști faciale este conținutul său de substanțe antiinflamatoare și revigorante. Aceste componente combat acneea, ajută la remedierea rănilor superficiale și tratează câteva dintre cele mai frecvente tulburări cutanate.

Masca de mai jos facilitează și drenajul limfatic. Ea stimulează eliminarea toxinelor acumulate în exces și îmbunătățește oxigenarea celulară, cu scopul de a preveni semnele îmbătrânirii premature. Nu în ultimul rând, următoarea mască facială are proprietăți de albire care reduc dezechilibrele nivelului de melanină și aspectul imperfecțiunilor în mod semnificativ. Datorită mierii, masca prezintă un efect hidratant și vindecător, aprovizionând pielea cu beneficii suplimentare.

Cum se prepară această mască facială?

Argila verde, principalul ingredient al acestei măști faciale, este un produs cosmetic care poate fi achiziționat cu ușurință din orice plafar sau farmacie. Ca să prepari masca, va trebui să combini argila cu miere și zeamă de lămâie, două produse care amplifică efectul regenerativ și astringent al acestui tratament. Dacă ai un ten foarte uscat, este indicat să incluzi și ingrediente uleioase în rețeta de mai jos, precum uleiul de nucă de cocos sau cel de măceșe. Cel de-al doilea poate completa tratamentul sau poate fi folosit ca înlocuitor pentru miere.

Ingrediente:

 • 5 linguri (50 g) de argilă verde
 • Zeama unei lămâi
 • 1 lingură (25 g) de miere ecologică
 • 1 linguriță (5 g) de ulei de nucă de cocos (ingredient opțional)

Mod de preparare:

 • Pune argila verde într-un castron curat și adaugă zeama de lămâie.
 • Adaugă mierea ecologică și amestecă cu o lingură de silicon sau lemn.
 • Dacă vrei, poți adăuga și o linguriță de ulei de nucă de cocos în timp ce amesteci.
 • În cazul în care produsul devine prea uscat, umezește-l cu apă caldă până obții textura dorită.

Mod de aplicare: 

 • Noaptea, curăță-ți bine fața și clătește-te cu apă caldă.
 • După ce fața ta este perfect curată, poți să aplici masca.
 • Acordă atenție specială părților cele mai problematice, precum zona T și obrajii.
 • Evită să acoperi marginile ochilor, această mască facială fiind puțin prea agresivă pentru asemenea regiune delicată. Ca să profiți la maxim de beneficiile sale antirid, o poți aplica și pe gât și piept.
 • Lasă masca să se usuce timp de 30-40 de minute, apoi îndepărteaz-o cu multă apă caldă.
 • La final, aplică un tonic hidratant sau o cremă de noapte.
 • Aplică acest tratament de cel mult două ori pe săptămână. Dacă îl aplici în exces, riști să experimentezi efecte nedorite.

Ingredientele utilizate pentru a prepara masca de mai sus nu provoacă, în mod obișnuit, efecte secundare. Însă cel mai bine este să testezi produsul înainte de a-l aplica pe toată fața. În cazul în care observi iritații sau orice alte reacții alergice, nu îl mai utiliza. Include cu încredere această mască facială în rutina ta de înfrumusețare. Cu ajutorul ei, vei scăpa de imperfecțiunile care te deranjează fără a cheltui mulți bani pe produsele scumpe din comerț.