Sigur nu știai asta! Schimbări care apar în organismul tău după ce consumi ouă!

Ouăle repezintă o sursă nutritivă excepțională, pentru organismul nostru. Conform studiilor recente, ouăle au foarte multe beneficii, iar nutriționiști recomandă să consumăm două ouă în fiecare zi.

Iată care sunt beneficiile consumului a două ouă pe zi:

1. Îmbunătățesc vederea: O altă proteină extrem de importantă, care se găsește în ouă, este luteina. Aceasta este necesară vederii. Un deficit de luteină poate duce la orbire.

2. Vitamina D: Ouăle conțin aceeași cantitate de Vitamina D precum uleiul de pește. Ceea ce înseamnă foarte mult! Vitamina D este necesară fixării calciului în oase și dinți.

3. Îmbunătățesc memoria: Ouăle conțin colină, un compus cheie al fosfolipidelor, care ajută la comunicarea dintre celulele creierului. Deficitul de colină duce la pierderea memoriei.

4. Te ajută să slăbești: Dacă mergi la sală sau faci sport, este foarte important să consumi ouă, deoarece îți vor prelungi senzația de sațietate și astfel vei fi mai puțin tentat să consumi alimente nesănătoase.

5. Scad riscul dezvoltării cancerului: Prezența colinei ajută de asemenea la distrugerea celulelor canceroase din organism. Un studiu realizat recent a demonstrat faptul că ouăle poate preveni dezvoltarea cancerului mamar.

6. Procesul de îmbătrânire este încetinit: Un studiu recent a demonstrat faptul că un consum regulat de ouă face ca ridurile și petele de pe piele să dispară.