O mai știi pe Roxana, frumoasa din ,,La Bloc”? Drama uriașă a actriței care se lupta în frumusețe cu Dana Rogoz și Laura Cosoi… Cum a ajuns să arate după ce o boală necruțătoare i-a atacat trupul

Titi Niculae a devenit cunoscută mai ales datorită rolului pe care l-a interpretat în serialul românesc ,,La Bloc”, acolo unde juca personajul Roxanei.

Însă anii au trecut, iar Tili nu mai este adolescenta amuzantă pe care o iubeam toți. În prezent are un copil și are probleme de sănătate, s-a îmbolnăvit de psoriazis.

Iată ce a declarat chiar ea despre această boală:

,,De nouă ani am psoriazis. Este cumplit. La început am folosit creme pentru că am crezut că este o eczemă, dar nici vorbă, este o boală de care nu mă mai vindec vreodată.

Boala mi s-a declanşat din cauza unui şoc emoţional. Eram pe platourile de filmare, iar mama mea mi-a spus că tata a făcut infarct. A fost groaznic. M-am consumat enorm. Am crezut că l-am pierdut. Nu puteam să reuşesc să mă adun. Când este vorba de familia mea efectiv sunt foarte moale şi cedez.”

Despre copilul ei povestește:

,,Se uita la mine şi începea să plângă pentru că atunci când îi făceam baie, din cauza psoriazisului, o zgâriam şi mă ruga să nu mai fac aşa. Pentru mine a fost o durere imensă, mai ales că şi ea suferea din pricina bolii mele’’.

Dr. Mihaela Leventer explică foarte exact ce este psoriazisul și ce simptome are:

,,Parapsoriazisul este o boală inflamatorie cronică de piele care se manifestă prin pete roșii gălbui și usor cojite care apar mai ales pe trunchi, dar și pe membre. Leziunile cutanate nu produc mâncarime decât arareori. Deosebim o forma cu pete mici care are o evoluție benignă, leziunile dispărând la expunerea la soare sau lumina medicală tip UVB de 311 nm. Dacă petele sunt mai mari de 5 cm diametru se descrie o formă mai gravă care poate vira într-un limfom cutanat. Pentru un diagnostic corect, este necesară biopsia” .

Iată care sunt cele mai des întâlnite simptome ale acestei boli care afectează mai ales încrederea în sine, potrivit doctorulzilei.ro:

– zone tegumentare roşii, reliefate care prezintă cruste lucioase la suprafaţă. Plăcile cutanate pot avea diferite localizari, dar cel mai frecvent sunt regăsite la nivelul coatelor, genunchilor, scalpului, mâinilor, picioarelor şi regiunii sacrale inferioare. Aproximativ 90% dintre persoanele cu psoriazis au leziuni cutanate de acest fel

– zone mici, sângerande, rezultate din descuamarea leziunilor cutanate (poartă numele de semnul Auspitz)

– cruste subţiri sau îngroşate cu localizare la nivelul scalpului

– prurit (mâncărime), în special în fazele acutizate ale bolii, cu predilecţie la nivelul leziunilor situate sub sâni, axile, fese

Iată imaginile cu Tili Niculae, după ce a fost afectată de această boală: