Întrebuințări ale COJILOR DE OUĂ pe care nu le știai. A 3-a e foarte INTERESANTĂ!

Uite 5 utilizări ale acestora pe care sigur nu le știai până acum:

1.Ajută roșiile să fie mai sănătoase: Putrezirea rădăcinii este cauzată de un dezechilibru de calciu, care este destul de comun la roșii, ardei și vinete. Pentru că aceste coji de ouă conțin suficient calciu, ele reprezintă un îngrășământ natural pentru roșii. Se recomandă strivirea cojilor de ouă și adăugarea acestora în solul din jurul plantei, la momentul plantării. Odată ce cojile se descompun, plantele vor prelua calciul din acestea.

2.Drenarea solului: Drenarea corectă a solului este unul dintre factorii principali care contribuie la creșterea plantelor. În loc de pietre, poți adăuga coji de ouă sparte, în partea inferioară a plantelor. Acest lucru va îmbunătăți și circulația aerului. În plus, odată strivite, cojile de ouă asigură planelor subtanțele nutritive de care au nevoie.

3.Tratează rănile minore: Cojile de ouă nu sunt benefice doar pentru grădină, ci și pentru grădinar. Accidentele minore se întâmplă des atunci când îți dedici mult timp grădinăritului. Oricât de ciudat ar părea, se pare că membrana unui ou are abilități de vindecare. Tot ce trebuie să faci este să pui această membrană umedă în zona afectată, pentru a grăbi vindecarea.

4.Hrănesc păsările: Păsările te ajută să îndepărtezi dăunătorii din grădină, așa că este o idee bună să le ții aproape. Răspândirea cojilor de ouă sfărâmate, curate și uscate în jurul curții te poate ajuta să hrănești păsările. Zburătoarele, mai ales femelele, sunt atrase de sursa de calciu, în special după depunerea ouălelor lor.