De ce nu e bine să mănânci pufuleți, credem că sunt inofensivi, dar adevărul e altul! Ce spune medicul nutriționist Mencinicopschi despre această gustare preferată de români

Toți românii au mâncat la un moment dat pufuleți și părerea generală despre aceștia este că sunt o gustare sănătoasă, dar specialiștii spun că adevărul este cu totul altul!

Conform spuselor medicului nutriționist Mencinicopschi, banalii pufuleți ar trebui să facă parte din categoria gustărilor interzise cu precădere copiilor, nu numai adulților, iar asta din cauza lipsei de nutrienți.

Mai mult, pufuleții sunt obținuți prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide, ceea ce îi ridică indicele glucemic, dar și numărul de caorii, există 224 kcal / 30 g de pufuleți, anunță același specialist. Totodată, aceiași pufuleți pe care tot românul îi consideră inofensivi, ba chiar sănătoși, conțin aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare, dar și colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene. Nici excesul de sare pe care îl conțin pufuleții nu ar trebui trecut cu vederea, ci și acest produs ar trebui limitat, potrivit avantaje.ro.

Ținând cont de toate acestea, medicul nutriționist spune că nu ar trebui să apară în dieta copiilor, dar nici a adulților. Mai ales că ar trebui să ne întrebăm de unde vine mălaiul din care se fac pufuleții. Există mari șanse ca acesta să fie de tipul modificat genetic, și preșul extrem de mic al pungii de pufuleți nu poate decât să dea de bănuit în această privință.

Uleiul vegetal folosit la temperaturi înalte devine toxic (cel de cocos este cel mai stabil, însă și acesta poate avea unele probleme), iar pufuleții se fac prin expandare, iar asta înseamnă că sunt folosite temperaturi înalte.

Aditivul alimentar E 102, existent în pufuleți, alterează percepţia şi comportamentul, producînd stări de confuzie. Roşu Ponceau, E 124, are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp.

Surse: realitatea.net, Avantaje

CITEȘTE ȘI:

Știi cicatricea pe care mulți o avem pe brațul stâng? Toți cred că e de la un vaccin, dar adevărul este altul. Ce reprezintă de fapt acest semn și cum l-am căpătat

Dacă în momentul în care privești cu atenție partea superioară a brațului stâng observi un semn care pare că seamănă cu o cicatrice, trebuie să știi că, în general, acea mică, sau, după caz, mare, cicatrice, este o urmă a vaccinului antivariolă.

Potrivit secretele.com, înainte de 1970 , acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanşa un răspuns imun, care să protejeze oamenii de virusul periculos de variolă, care cauza vărsatul de vânt.

Însă acest lucru nu explică de ce cicatricile sunt atât de mari la unii oameni, adevărul este puțin altul.

După vaccinare, zona se vindeca în câteva săptămâni, însă pentru a fi făcut vaccinul, un ac bifurcat era băgat în soluția ,,vaccinia”, iar brațul persoanei era ,,ciupit” de mai multe ori. O cantitate mică de vaccin era introdusă în organism de fiecare dată când acul rupea pielea, iar în acest fel se formau bășici.

Cicatricile sunt mai mari în cazul unor persoane deoarece aceștia au pielea mai sensibilă și după vaccinare au avut mai multe astfel de bășici.

Imediat după vaccin, apărea o mică umflătură chiar în zona cu pricina, care ţine 6-8 ore. Apoi, umflătură dispărea iar aspectul pielii revenea la normal, însă după 6-8 săptămâni, apărea din nou o umflătură, care semăna cu o muşcătura de ţânţar, potrivit a1.ro.

Această umflătură începea să crească și forma un nodul care se spărgea și elimina fluide, în acest fel se forma o ,,bubă” care se vindeca, însă lăsa o cicatrice pe viață.

Potrivit aceleiași surse, virusul variolă a dispărut complet la nivelul populaţiei în anii 1980, când vaccinarea antivariola a fost complet oprită.

Sursa: a1.ro