De ce e bine să mănânci muci? Nimeni nu știe asta, sună ciudat, dar funcționează! Specialiștii recomanda pentru asta!

Încă de la vârste fragede învățăm că nu este nici bine, nici frumos, să ne scobim în nas, și mai ales să ne mâncăm mucii. Deși pare total neigienic și nepotrivit, specialiștii spun altceva, ei spun că acest obicei poate face mult bine organismului.

Un studiu recent a demonstrat faptul că mâncatul mucilor ar fi chiar mai sănătoşi decât cei care nu o fac. Profesorul Friedrich Bischinger din Australia a spus: ,,Să îţi mănânci rămăşiţele uscate pe are le scoţi din nas este o modalitate perfectă să îţi întăreşti sistemul imunitar. Este un lucru natural”.

Acest specialist precizează că în nas există un filtru de bacterii, și că în momentul în care ajunge în intestine, face numai bine. Totodată acest obicei ajută la prevenirea lipirii bacteriilor de dinți.

Potrivit unui studiu publicat în revista American Society for Microbiology, mucii mâncaţi ajută şi la lupta împotriva infecţiilor respiratorii, ulcerului la stomac, dar şi a HIV-ului.

CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă dacă pui mujdei de usturoi în cadă, când faci baie. Merge și la femei și la bărbați și din ce în ce mai mulți încep să facă asta!

Trucul pe care vi-l prezentăm în acest articol poate părea straniu la prima vedere, dar trebuie să știți că are efecte incredibile care pot fi simțite pe propria piele încă de la prima utiizare.

Ce trebuie să faci? Seara, după ce ai ajuns acasă de la serviciu, mergi să faci o baie cu apă călduță, în care ai pus înainte și o cană de usturoi pisat, sau o jumătate de cană de praf de usturoi.

Intră în cadă și stai în acea apă timp de 30 de minute, după care te poți spăla cu gelul de duș sau cu săpunu pe care îl folosești în mod obișnuit. La final vei observa că te vei simți din ce în ce mai bine.

Există și motive întemeiate pentru această stare de bine: usturoiul are proprietatea de a extrage extrem de ușor și rapid toxinele din organism. Totodată, dacă ai probleme cu tensiunea, o baie cu usturoi te va ajuta să o reglezi. Baia cu usturoi poate fi aplicată cu succes și în cazul durerii musculare.

În plus este o experiență de-a dreptul euforică. Totodată este un mod relaxant, revigorant, detoxifiant și plăcut de a administra doze de usturoi, care să lucreze împotriva multor gripe, răceli sau a stresului cotidian.

Baia cu usturoi este o formă dinamică de prevenire a bolii, în special dacă în perioada respectivă îngrijiți un prieten bolnav de o boală contagioasă.