Cum să rămâi însărcinată cu gemeni fără intervenție medicală! Toate mamele interesate trebuie să afle secretul…

Copiii reprezintă cea mai mare reușită în viață pentru fiecare femeie. A rămâne gravidă după căsătorie este copleșitor pentru toate femeile care vor să aibă rolul de părinte. Dacă nu te mulțumești cu un singur copil și vrei să faci gemeni, iar asta pe cale naturală, există câteva trucuri care te pot ajuta să obții asta

Conceperea gemenilor în circumstanțe naturale este imprevizibilă, dar dacă nu vrei să treci prin nicio procedură medicală, există șanse să ai gemeni și pe cale naturală.

Formarea naturală a gemenilor

Cei mai mulți gemeni sunt fraterni. Frații gemeni sunt concepuți atunci când 2 ouă sunt eliberate în timpul ovulației, adică se dezvoltă din 2 ouă separate. Întrucât gemenii identici sunt cazuri rare, aceștia se formează atunci când un singur ou se împarte în două, la începutul sarcinii.

Cum îți poți crește șansele de a concepe gemeni

Există anumite trucuri care te pot ajuta să rămâi însărcinată cu gemeni, iar asta nu ține numai de istoricul familial. Vârsta și etnia pot juca un rol important în conceperea gemenilor. De exemplu, femeile afro-americane sunt mai predispuse să conceapă gemeni decât femeile caucaziene. Și femeile asiatice au șanse mici să conceapă gemeni. De asemenea, femeile mai în vârstă au mai multe șanse să rămână însărcinate cu gemeni.

Conform unui studiu recent, femeile cu un indice al masei corporale de 30 sau chiar mai mare, au mai multe șanse să nască gemeni. Dacă vrei să te numeri printre ele, ține cont de aceste sfaturi:

1. Femeile care sunt mai în vârstă au mai multe șanse să nască gemeni. Cu toate acestea, riscurile cresc și în cazul lor. Mamele mai în vârstă au o rată mai mare a avorturilor spontane.

2. Crește aportul de produse dietetice. Femeile care consumă mai multe produse lactate au de 5 ori mai multe șanse să nască gemeni. Teoria vine de undeva din Africa. Un mic orășel din Nigeria susține că are cea mai mare rată de gemeni din lume. Este posibil să existe o substanță în brânza crudă sau rădăcina de cassava, care poate cauza hipostimularea ovarelor, ducând la eliberarea mai multor ouă în timpul ovulației.

3. Continuă alăptarea. Potrivit unui studiu asupra gemenilor, femeile care alăptau atunci când au conceput au avut de 9 ori mai multe șanse să nască gemeni, față de femeile care nu au alăptat.

4. Încearcă să concepi la scurt timp după oprirea pilulelor contraceptive. Dacă o femeie folosește pilule timp de 6 luni sau mai mult, corpul ei se adaptează controlului contraceptiv care pune stăpânire pe hormonii ei. Așadar, când te vei opri să iei aceste pastile, corpul tău va începe să-și reglementeze singur producția de hormoni, ceea ce uneori duce la o stimulare prea mare a acestora. Acest lucru poate determina ovarele să elibereze o cantitate prea mare de ouă în timpul primului ciclu ovulator sau două după întreruperea pilulei.