Cum rămâi însărcinată folosind prezervativul. Greșeala pe care mulți bărbați o fac!

Prezervativul este cea mai sigura solutie contraceptiva, insa, cu toate acestea, cum ramai insarcinata chiar daca il folosesti?

Exista numeroase cazuri ale unor tinere care au ramas insarcinate desi se protejeau in timpul actului. Cea mai mare greseala este facuta chiar la deschiderea prezervativului. Ruperea ambalajului cu dintii sau taierea acestuia cu o foarfeca il poate gauri, iar in timpul actului se poate rupe mai usor.

Un studiu realizat de cercetatorii americani dezvaluie ca partenerii care folosesc aceasta metoda de deschidere a prezervativului risca de trei ori mai mult sa se confrunte cu ruperea acestuia, noteaza mensfitness.com.

E adevarat ca prezervativul previne o sarcina nedorita in 98% dintre cazuri, insa fisurarea ambalajului acestuia intr-o zona nepotrivita reduce considerabil acest procent.

Important de precizat este si faptul ca prezervativele se pot rupe in timpul actului, chiar daca sunt puse corect. Acest lucru se intampla din cauza lubrifierii insuficiente. Sarcina nedorita poate aparea si in functie de stadiul ciclului menstrual al femeii. In cazul in care se rupe prezervativul, pastila de a doua zi trebuie luata in termen de 72 de ore pentru evitarea sarcinii.

1. Daca sunt tinute in buzunar sau aproape de o sursa de incalzire, acestea au sanse mai mari sa se rupa in timpul actului.

2. De asemenea, este recomandat sa nu folositi lubrifiant pe baza de ulei. Uleiul deterioreaza cel mai repede latexul, materialul din care este facut prezervativul.

3. S-a descoperit ca prezervativele cu arome dauneaza sanatatii femeii. Acestea schimba ph-ul vaginal si pot duce la infectii.