Culoarea urinei spune multe despre sănătatea ta! Sacrifică un singur minut!

Trebuie să recunoaștem că acesta este un subiect pe care mulți îl evită. Sunt destul de multe persoane care merg la toaletă fără să le pese prea mult de detaliile „rezultatului”, uitând că doctorii ne recomandă să verificăm culoarea urinei.

Iată ce spune culoarea urinei despre sănătatea dumneavoastră:

1. Urina transparentă:

Urina incoloră reprezintă un semn bun. Acest lucru semnifică faptul că organismul dumneavoastră este hidratat în mod corespunzător. Atunci când beți suficientă apă, rinichii filtrează urina mai ușor, iar acest lucru îi conferă o nuanță mai deschisă.

2. Urina galben intens:

Această culoare trebuie să vă dea puțin de gândit. Acest lucru înseamnă că nu beți suficient de multe lichideiar rinichii dumneavoastră trebuie să depună mai mult efort pentru a filtra urina. Organismul acumulează o cantitate mai mare de elemente toxice. Nu este ceva deosebit de grav. Trebuie doar să vă hidratați mai bine. De asemenea, această nuanță se poate datora unei transpirații excesive, după un efort fizic intens.

3. Urina galben întunecat:

Această culoare este un semnal serios și este cazul să vă îngrijorați. Este clar că trebuie să consultați un doctor. Un galben intens vă arată că aveți o problemă la nivelul ficatului. Poate fi vorba de icter. Cercetați-vă ochii. Vedeți dacă și ei au o nuanță gălbuie. Oboseala și tonusul scăzut sunt alte simptome asociate acestei afecțiuni.

4. Urina roșie:

Această culoare poate avea două cauze. Prima dintre ele poate fi deosebit de gravă, indicându-vă prezența sângelui în urină. În acest caz, trebuie să consultați imediat doctorul. Este posibil să aveți probleme la nivelul vezicii urinare sau al rinichilor. Analizele vă vor lămuri exact.

A doua cauză este complet inofensivă. Urina se colorează în roșu dacă ați consumat în ziua respectivă cantități mari de sfeclă roșie, zmeură, afine, mure și alte fructe de pădure. Trebuie să vă îngrijorați numai dacă această culoare persistă și în următoarele zile. În acest caz, este recomandat să consultați un medic.