Am găsit cea mai bună rețetă de supă de găluște. Elementul cheie cu care nu dai greș!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 morcovi potriviţi
– 1 ardei gras
– 2 cepe medii
– 2 linguri de făină
– 2 linguri de gris
– 1 ligurita de condimente în funcţie de preferinţele fiecăruia
verdeaţă, în funcţie de preferinţele fiecăruia
– 50 de ml de ulei
sare după gust

Cum trebuie prepari supa de găluşte de post:

Înainte de toate, trebuie cureţi legumele şi le speli. Vei toca ceapă şi o vei pune la călit înpuţin ulei. Apoi se adaugă apă şi sarea, se pun morcovii întregi şi ardeiul gras mărunţit. Seadaugă condimentele, în funcţie de preferinţele fiecărei persoane. După aceea poţi începe pregăteşti găluştele.

Pentru a face găluştele, se vor amestecă făină şi grisul cu puţină apă călduţă. Amestecaţi-le până când compoziţia va arată precum o pastă groasă. Focul aragazului va fi lăsat mai mic după ce fierb toate legumele şi în supă se va pune câte o linguriţă din compoziţia făcută pentru găluşte. Se lasă 5 minute la fiert, apoi se va stinge focul. Mai lăsaţi 5 sau 10 minute supă cu un capac deasupra. Apoi se adaugă verdeaţă tăiată mărunt.

Când supă este gata, poate fi servită fierbinte. Şi, în funcţie de preferinţele fiecăruia, se poate adaugă şi leuştean tocat mărunt. Supă se prepară uşor şi este indicată în cazul încare ţii post şi nu numai. Este sănătoasă şi hrănitoare şi nu necesită mult timp pentru preparare.