Ce se întâmplă dacă te abții de la urinat? Te poți îmbolnăvi grav, riscurile sunt mari! Ce pățește corpul tău când faci asta

În momentul în care te abții de la urinat, în vezica ta se acumulează toxine care ar fi trebuit să fie eliminate. În cazul în care rămân mai mult timp în vezică, pot duce la dezvoltarea unor infecții.

Nu există om care să nu se fi abținut măcar o dată de la urinat. De cele mai multe ori se întâmplă asta fiindcă nu există nicio toaletă în apropiere sau o anumită sarcină nu îți dă posibilitatea de a lua o pauză.

Dacă faci asta și a te abține de la urinat a devenit pentru tine un obicei, trebuie să ai mare grijă. Este foarte ușor să dezvolți o infecție bacteriană care să îți afecteze tractul urinar.

Motivul pentru care se întâmplă așa ceva este simplu: urina conține germeni, dacă germenii rămân mai mult în vezică, se produc infecții.

În alte cazuri o bună parte a oamenilor sunt predispuși la formarea pietrelor la rinichi, dacă și tu faci parte din această categorie, și dacă obișnuiești să te abții de la urinat, nu vei reuși decât să înrăutățești situația.

Pietrele la rinichi de dimensiuni mici se pot elimina prin urină. Însă dacă se măresc, ele nu mai pot fi evacuate în acest mod, fiind necesară o intervenție chirurgicală.

Pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi, este important să bei multă apă și să mergi la toaletă atunci când este nevoie. Aceasta este singura modalitate de a elimina reziduurile din rinichi fără să înrăutățești situația, potrivit dozadesănătate.ro.

În plus, dacă te abții de la urinat, pereții vezicii se inflamează, ceea ce duce la formarea cistitei. Dacă atunci când urinezi elimini o cantitate mică de urină și simți dureri în zona pelviană, ai simptome ale cistitei.

Un alt simptom al acestei practici este umflarea abdomenului.

Este bine de știut că o vezică poate înmagazina aproximativ 3 căni de apă.

CITEȘTE ȘI:

Și-a dorit să moară! Monica Pop dezvăluie ce o măcina pe actriță de fapt: ,,Cristina Stamate nu a mai vrut să continue pentru că…”

Medicul Monica Pop dezvăluie că în afară de bolile fizice, actrița Cristina Stamate avea motive întemeiate pentru a nu-și mai dori să trăiască, pentru a renunța la luptă.

,,Din pacate, a facut un accident vascular si urmat de o depresie. Lucrurile au continuat sa se deprecieze. Cred eu ca nu a mai vrut sa mai continue viata. Avea niste motive personale pentru care gandea asa. Eu cred ca asa a fost sa fie. Ea a cedat”, a declarat, pentru Libertatea, prof. dr. Monica Pop, potrivit wowbiz.ro.

„Am fost prietenă cu ea și avea o suferință mai veche. Să știți că intervenția chirurgicală pe cord a reușit perfect. S-a simțit foarte bine după intervenția respectivă. N-are nicio legătură ce s-a întâmplat acum cu acel episod.

(…) Chiar îmi povestea cât de încântată este de profesorul Horațiu Moldovan care a operat-o și cât de bine se simte după intervenția chirurgicală”.

Dacă Monica Pop are dreptate, atunci adevărata cauză a morții Cristinei Stamate este depresia care a făcut-o pe artistă să renunțe pur și simplu la lupta pentru viața ei.

Trupul Cristinei Stamate a fost transportat la morga Spitalului Floreasca. Fratele actriței este cel care se va ocupa de funeralii.

Sursa: wowbiz.ro