Îți cade părul din cauza vopselei chimice din comerț? Vopsește-ți părul natural cu una dintre aceste rețete!

Studiile arată că aproximativ 65% dintre femei, îți vopsesc părul cu vopseluri din comerț, însă aceste produse sunt pline de chimicale, care afectează grav firul de păr și nu numai. Conform Institutului Național de Oncologie, vopselurile de păr conțin peste 5000 de substanțe chimice diferite.

Luând aceste lucruri în calcul, putem spune că este mult mai ușor să folosim alternative naturale, precum:

1. Henna: Pudra de henna, care provine din planta cu același nume, conține un pigment natural, ce oferă rezultatele dorite. Dacă este folosită simplă, are o culoare roșiatică, dar dacă este amestecată cu mușețel, poți deschide nuanța.

Iată cum o prepari: Amestecă o ceașcă de henna, cu două cești de zeamă de lămâie și lasă amestecul să stea 4-6 ore, după care aplică pe păr. Pieptănă și pune peste o folie din plastic. Lasă să acționeze 2-3 ore. Clătește cu apă caldă.

2. Cafea:  Cafeaua este eficientă dacă vrei să îți închizi culoarea părului, fără ca acesta să fie afectat. Prepară cafeaua, las-o să se răcească, după care aplic-o pe păr și las-o să acționeze o oră. Clătește cu apă caldă la final. Poți de asemenea, să adaugi cafea în șamponul pe care îl folosești în mod obișnuit.

3. Plante: Există foarte multe plante care te pot ajuta să îți schimbi nuanța părului. Dacă vrei o nuanță roșiatică, folosește gălbenele, hibiscus, crăiță și măceș. Amestecă plantele, pune-le la fiert și lasă-le timp de jumătate de oră. Strecoară și aplică pe păr. Dacă poți, stai în soare, efectul va fi mult mai bun. Dacă vrei să închizi nuanța părului, folosește rozmarin. Prepară un ceai din rozmarin, aplică pe păr și lasă să acționeze timp de o oră, după care clătește. Pentru o nuanță de blond, încearcă șofran, crăiță sau mușețel. Adaugă ceai negru, pentru un blond închis. Fierbe timp de jumătate de oră, lasă să se răcească, după care aplică pe păr. Lasă să acționeze și clătește.

4. Ceai: Așa cum am menționat mai sus, poți prepara ceaiuri din plante diferite, pentru culori diferite. Poți să folosești chiar și pliculețe de ceai, însă efectul este mai evident, dacă folosești plantele sub formă întreagă.

5. Sfeclă roșie și morcov: Poți folosi aceste legume separat sau în amestec. Dacă vrei să ai o nuanță mai roșiatică, folosește doar sfecla, iar dacă vrei o nuanță spre portocaliu, adaugă și morcov. Stoarce zeama celor două legume, aplică pe păr și lasă să acționeze o oră. Adaugă ulei de cocos, după care clătește cu oțet.

6. Coji de nucă: Sunt ideale pentru nuanțele maronii. Zdrobește cojile, fierbe-le jumătate de oră, strecoară, lasă la răcit și aplică preparatul pe păr. Lasă să acționeze o oră, după care clătește cu apă călduță.