Boala ascunsă care omoară un român pe oră este confundată des cu o simplă răceală! Pericolul e mare, nimeni nu trebuie să ignore aceste simptome!

Statistic vorbind, un român pe oră este răpus de o boală cumplită: cancerul pulmonar. Diagnosticul rapid şi accesul la tratamentul potrivit le-ar putea mări bolnavilor şansele de supravieţuire de la 11%, procentul dramatic la care se situează acestea în prezent, la 55%, potrivit antena3.ro.

Acest tip de cancer provoacă mai multe decese decât toate celelalte tipuri de cancer, iar asta se datorează atât agresivității bolii, cât și faptului că de cele mai multe ori este depistat în stadii avansate.

Dacă boala este depistată în stadiul al III-lea, șansele de supraviețuire scad. Conform ultimelor informații statistice în acest sens, numai în anul 2015 această boală a răpus 10.335 de români.

Iată care sunt simptomele cancerului pulmonar, potrivit amethyst-radiotherapy.ro:

Tuse care nu încetează după două sau trei săptămâni;
Tuse persistentă care se agravează;
Infecţii pulmonare persistente;
Expectorație cu sânge (hemoptizie) –nu contează cantitatea de sânge expectorat; chiar dacă sunt câteva striuri, pacientul trebuie să fie alarmat;
Dispnee persistentă neexplicabilă;
Oboseală persistentă neexplicabilă sau lipsă de energie;
Pierdere persistentă în greutate;
Durere persistentă a pieptului sau a umerilor.
Simptome mai puţin întâlnite ale cancerului pulmonar includ:

Modificări în aspectul degetelor, de exemplu dacă devin mai curbate sau capetele acestora devin mai mari (acesta se numeşte hipocratism digital)
Temperatură mare (febră) 38°C şi mai mult
Dificultăţi de a înghiţi sau durere la înghiţire
Respiraţie şuierătoare
Voce răguşită

Surse: amethyst-radiotherapy.ro, antena3.ro

CITEȘTE ȘI:

De ce e bine să mănânci muci? Nimeni nu știe asta, sună ciudat, dar funcționează! Specialiștii recomanda pentru asta!

Încă de la vârste fragede învățăm că nu este nici bine, nici frumos, să ne scobim în nas, și mai ales să ne mâncăm mucii. Deși pare total neigienic și nepotrivit, specialiștii spun altceva, ei spun că acest obicei poate face mult bine organismului.

Un studiu recent a demonstrat ceva care poate părea extrem de ciudat: faptul că mâncatul mucilor ar fi chiar mai sănătoşi decât cei care nu o fac. Profesorul Friedrich Bischinger din Australia a spus: ,,Să îţi mănânci rămăşiţele uscate pe are le scoţi din nas este o modalitate perfectă să îţi întăreşti sistemul imunitar. Este un lucru natural”.

Acest specialist precizează că în nas există un filtru de bacterii, și că în momentul în care ajunge în intestine, face numai bine. Totodată acest obicei ajută la prevenirea lipirii bacteriilor de dinți.

Potrivit unui studiu publicat în revista American Society for Microbiology, mucii mâncaţi ajută şi la lupta împotriva infecţiilor respiratorii, ulcerului la stomac, dar şi a HIV-ului.