”Băutura zeilor”, ne amintim din copilărie gustul acestei băuturi, care nu poate fi confundată cu orice alt lichid:

O înghiţitură de cacao ne înviorează şi ne dă putere, întorcându-ne la etapa de început. Nu în zadar cacaoa este numită băutura zeilor sau a copiilor. Dar, în acest articol vom vorbi despre utilitatea consumului de cacao, daune aduse sănătăţii dvs., precum şi despre cui este interzis consumul cacao …

Mai întâi de toate, şi folos şi daune aduse de cacao depind de compoziţia ei specială și de cantități în care consumăm această băutură. Abuzul face băutura cu cacao nocivă pentru sănătatea umană, iar „simțul măsurii” doar aduce beneficii organismului nostru. Vă amintiți, probabil, de caracteristicile speciale ale băuturii, când după primele înghiţituri se ridică brusc dispoziţia. Oamenii de ştiinţă explică această proprietate de la cacao prin faptul că compoziția conţine anti-deprimanţi natural numiţi phenylephrine şi cofeina. Apropo, cacaoa conţine mai puţină cofeină decât boabele de cafea, dar cacaoa mai are vitamine utile, proteine, fier, zinc şi acid folic. Și dacă cafeaua nu este recomandată pentru consum în timpul sarcinii, în privinţa cacao nu există nici un fel de contraindicații. Aşa că, mamele viitoare, ridicaţi moralul în timpul sarcinii cu o ceașcă de cacao care va fi utilă şi dvs. şi copilului dvs. După câteva înghițituri de cacao, organismul nostru începe să producă un hormon special – endorfina (de asemenea, numit hormon al fericirii și bucuriei), care este motivul că simțim un val de putere, energie și voie bună după consumul băuturii.

Dacă nu aveți contraindicații pentru utilizarea cacao, începeţi cu îndrăzneală ziua cu o ceaşcă de băutură aromată și revigorantă. Buna dispoziţie și energia sunt garantate o zi întreagă.