Avertisment șocant lansat de medici! Nu mai mâncați aceste tipuri de pește! Conțin mercur și plumb!

Specialiștii din sănătate au luat în vizor două tipuri de pește care conțin mercur și plumb: somonul și pangasiusul (cel mai scump și cel mai ieftin pește)

Somonul face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este este hrănit artificial, spun nutriționiștii. Somonul de cultura este hrănit artificial, de asta este și mai gras. Beneficiul de Omega 3 obțnut din somon își pierde practic din valoare”, susține nutrițonistul Lygia Alexandrescu.

Prețul mare nu ne garantează și faptul ca peștele este mai sănătos. Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine. Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuț într-un bazin de tipul unei cazi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.

Pangasiusul este la fel de toxic. Este un peste crescut în ape reziduale cu cantități foarte mari de toxine. Practic, nu are niciun fel de beneficii”, completează expertul în alimentație.

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local. Novacul, crapul, salăul sau scrumbia de Dunăre sunt pești cu calități nutritive superioare.