Atenție români! Ce trebuie să știm înainte de a mânca șorici de porc! Avertismentul medicilor….

Mănânci şorici de porc? Atunci trebuie să ştii că acesta nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digera greu.

”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil şi nu e indicat în cantităţi mari, mai ales de cei care suferă de afecţiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie.

Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpă sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine dingrupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea că orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu guţă.

”Şoriciul e la fel că pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din ţesut conjunctiv”, adaugă şi nutriţionistulCorina Zugravu.

Dacă vreţi totuşi să mâncaţi şorici nu exageraţi şi curăţaţi-l foarte bine de grăsime.