9 schimbări care apar în organismul tău după ce consumi 2 ouă pe zi…

Ouăle repezintă o sursă nutritivă excepțională, pentru organismul nostru.

Conform studiilor recente, ouăle au foarte multe beneficii, iar nutriționiști recomandă să consumăm două ouă în fiecare zi.

Iată care sunt beneficiile consumului a două ouă pe zi:

1. Îmbunătățesc memoria

Ouăle conțin colină, un compus cheie al fosfolipidelor, care ajută la comunicarea dintre celulele creierului. Deficitul de colină duce la pierderea memoriei.

2. Îmbunătățesc vederea

O altă proteină extrem de importantă, care se găsește în ouă, este luteina. Aceasta este necesară vederii. Un deficit de luteină poate duce la orbire.

3. Vitamina D

Ouăle conțin aceeași cantitate de Vitamina D precum uleiul de pește. Ceea ce înseamnă foarte mult! Vitamina D este necesară fixării calciului în oase și dinți.

 

4. Complexul de B

Proteinele și vitaminele sunt necesare menținerii sănătății fibrei capilare și pielii. Complexul de B-uri conține biotină, un ingredient excepțional pentru organism. Fosfolipidele din ouă elimină toxinele din ficat.

5. Reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare

Contrar părerilor din popor, colesterolul ce se găsește în ouă este extrem de benefic organismului. Prezența acizilor omega-3 reduce nivelul trigliceridelor și astfel scade riscul apariției bolilor cardiovasculare.

6. Te ajută să slăbești

Dacă mergi la sală sau faci sport, este foarte important să consumi ouă, deoarece îți vor prelungi senzația de sațietate și astfel vei fi mai puțin tentat să consumi alimente nesănătoase.

7. Scad riscul dezvoltării cancerului

Prezența colinei ajută de asemenea la distrugerea celulelor canceroase din organism. Un studiu realizat recent a demonstrat faptul că ouăle poate preveni dezvoltarea cancerului mamar.

 

8. Susțin dezvoltarea normală a fetusului

Ouăle conțin o cantitate mare de Vitamina B, iar acidul folic și Vitamina B9 sunt necesare pentru dezvoltarea creierului fetusului. Un singur ou conține 7mg de vitamină B9, fiind un aliment necesar dietei din perioada sarcinii.

9. Procesul de îmbătrânire este încetinit

Un studiu recent a demonstrat faptul că un consum regulat de ouă face ca ridurile și petele de pe piele să dispară.